"En de kinderen? Wie denkt er aan kinderen?"Is het eerste waar ik aan zal denken Dame Ester Rantzen, Voorzitter van Childline, het zien van de nieuwste trailer van Detroit Word Human. De video in kwestie, die je hieronder kunt zien, laat zien dat Todd het zeer gewelddadig opneemt met zijn tienjarige dochter Alice; uiteraard zal onze taak, onder het mom van Android Kara, zijn om verander de gang van zaken en bewaar het kind, maar dit was niet genoeg voor de vereniging voor de bescherming van minderjarigen om de aanklacht in te trekken.

Rantzen heeft inderdaad de verwijdering van deze scène of zelfs om de hele game te annuleren, omdat het een 'perverse scène"En dat"geweld tegen minderjarigen is geen entertainment, maar een realiteit voor miljoenen jonge mensen die gedwongen zijn in angst te leven'.

Het is duidelijk dat de snelle reactie van David Cage, directeur van het project, volgens welke de game niet volledig gericht is op huiselijk geweld en de scène in kwestie slechts een deel is van een volwassen verhaal dat spelers doet nadenken. Verder, volgens de directeur, we moeten videogames nu beschouwen als massamedia waarin het goed is om met bepaalde zaken om te gaan, net zoals jarenlang gedaan door de bioscoop of tv.