De aankondiging komt van Jam City, een Californische ontwikkelaar van mobiele videogames, in samenwerking met Warner Bros. Interactive, Jam City heeft nu een licentie voor het ontwikkelen van een spelset in het universum van Harry Potter: dit is het Hogwarts Mystery, een RPG waarin spelers een real kunnen simuleren het bijwonen van magische lessen en hekserij op Hogwarts.

Chris DeWolfe, mede-oprichter en CEO van Jam City, zei dat hij geëerd werd door de mogelijkheid om een ​​videogame te ontwikkelen voor een franchise, ook wel bekend als JK Rowling's, en beloofde dat Hogwarts Mystery zal een "demonstratie van liefde" zijn voor fans van de serie. Warner Bros president, Interactive, David Haddad, zei dat Jam City werd gekozen vanwege zijn ervaring met het creëren van inhoudrijke werelden voor mobiele games.

In de nieuwe titel, als speler, je begint als eerstejaars op de Hogwarts-school, en je zult als zodanig verder moeten gaan, meedoen aan de lessen - van verdediging tegen de donkere kunsten a potions - en deelnemen aan educatieve activiteiten voor onderpand, zoals de Duelist Club. Verschillende van de leraren van de originele serie wachten erop om je te transformeren tot bekwame goochelaars.

Harry Potter: Hogwarts Mystery wordt volgend jaar vrijgegeven onder auspiciën van Portkey Games, een nieuw label gecreëerd door Warner Bros specifiek voor de uitgave van titels die zijn opgenomen in de Harry Potter-franchise. Het zal beschikbaar zijn voor aankoop via Google Play, Amazon App Store en App Store.