Terwijl de laatste God of War verbaast fans (en anderen) om zijn uitstekende kwaliteit en heeft als doel om minstens tien miljoen exemplaren verkocht, sommige mensen al denken aan een sequel of andere nieuwe hoofdstukken.

Om het te doen is niet zomaar een persoon, maar de directeur Cory Barlog, wie heeft er al aan gedacht nog eens vijf afleveringen van de serie: tijdens een interview KotakuSterker nog, Barlog uitte zijn wens om nog vijf titels speciaal voor Kratos te maken en om, in feite, al in gedachten te hebben hoe het geheel te ontwikkelen.

De vraag hoe lang het zou duren om vijf nieuwe God of War spontaan ontstaan, maar de reactie van de directeur was snel, het beperken van de hypothese vijfentwintig jaar (vijf per hoofdstuk, gemiddeld) in veel minder tijd, gezien de vastberadenheid van voltooi deze projecten zo snel mogelijk.

Er zijn mensen die denken dat alles ironisch is gezegd, zij die hopen is slechts een provocatie, maar we kunnen zeker een grote toekomst verwachten voor de serie van God of War gezien het enorme succes van dit laatste hoofdstuk en de grondslagen die het met zich meebrengt.