De bananenrepublieken zijn serieus. De franchise van Tropico hij heeft het ons geleerd op het geluid van steekpenningen, corruptie, infrastructuur van dubieus nut en brutale onderdrukking van alle vormen van afwijkende meningen. De les zal opnieuw worden gespeeld door Tropico 6, waarvan de beta al beschikbaar is - maar alleen voor degenen die de game hebben gereserveerd.

Tropico 6 zal verschillende innovaties introduceren, waaronder de aanwezigheid van archipels en het belang van transport tussen eilanden in de gameplay - uiteraard naast de klassieke kenmerken van een stadsbeheer, zij het met de grappige totalitaire connotaties van de zaak. De game ziet er ook een beetje 'naar het verleden uit, en vestigt de aandacht op El Presidente, die ons bewerkbare karakter zal zijn, van uniformen tot electorale speeches. Er blijven de klassieke elementen over die de serie beroemd maken, zoals de liefde van de voetbalfan die de onze zal interesseren caudillo, het kalme tropische klimaat e de protesten verdronken in het bloed.

En de trailer die de lancering van de bèta begeleidt, is ronduit hilarisch.

Tropico 6 wordt in januari 2019 uitgebracht en is beschikbaar op Steam en op de op te slaan van de Kalypso.