Rainbow Six ... Rainbow Six is ​​altijd een van de standaarddragers van tactische fps op consoles geweest (op pc is de concurrentie veel meer uitgesproken). Rainbow Six Siege is de laatste dagen echter omgeven door veel tegenstrijdige meningen; Er zijn verschillende voor- en nadelen van deze titel: laten we ze analyseren in deze review.

Laten we eerlijk zijn, van hoe het werd gepresenteerd vanaf die beroemde E3 2014 tot vandaag, we hadden zeker iets meer verwacht; de tactische fps-titel waar iedereen van droomde, kwam eindelijk aan: volledig vernietigbare omgevingen, interessante modi met gijzelaars en doelen om aan te vallen en te verdedigen ... nou, de presentatie van deze titel was zeker een van degenen die meer over zichzelf lieten praten in die E3.

rainbowsixsiege_ss5_full_162759

Nu houden we echter een titel vast met een innovatief idee, maar zeker arm van inhoud. Laten we beginnen met de huidige modi: 4, alleen 4-modi en zeer op elkaar lijken zeker niet genoeg om de meest hongerige monden te bevredigen en die al een paar jaar op deze titel hebben gewacht. 20 zijn de operators die moeten worden ontgrendeld met verschillende te wijzigen wapens en accessoires (2-3 voor wapens en sommige skins), die zijn onderverdeeld in 10-aanvallers en 10-verdedigers, allemaal nogal in balans, afgezien van de "Scudomen" die vaak te veel blijken te zijn onoverwinnelijk tegen vijandelijke kogels waardoor het bijna als vanzelfsprekend een mooi 'schild' wordt gegeven om het conflict te sluiten.

R6S-screenshot-new_4_199582

De kaarten zijn 10 en goed gestructureerd, zelfs als verwacht werd dat er nog een paar muren zouden worden neergehaald, zoals te zien was in de eerste gameplay die door Ubisoft werd gepresenteerd, in feite leek het erop dat het hele gebouw kon worden vernietigd, van de ene verdieping naar de andere. 'anders door een eenvoudig gat in de vloer te maken met een barstende lading, nu lijkt het erop dat alles is vervangen door luiken om door te breken op specifieke punten van de kamers, zodat de ladingen slechts op een paar punten van de kaart kunnen worden geplaatst , waarin je meestal je operator niet kunt laten passeren, maar je hooguit kunt schieten op een arme tegenstander die je niet bewust is van je aanwezigheid, aangezien er "mooie" houten balken zullen zijn om de doorgang te belemmeren. een enkele sluipschutter gewapend met een semi-automatisch geweer, wat vaak bijna volledig nutteloos zal zijn omdat de kaarten en doelen altijd binnen de muren zullen zijn met alle ramen gebarricadeerd p waardoor het conflict bijna altijd intern wordt gebracht.

rainbowsixsiege_hostage

Een ander punt tegen, helaas, is de onmogelijkheid om de doelstellingen en vooral de gijzelaar te verleggen; vaak zult u gedwongen worden om uw verdedigingsplan alleen maar te verstoren omdat het doel zich in een ongelegen en nadelig gebied bevindt, waardoor de spelers vaak proberen het spel in deathmatch-stijl te beëindigen en niet langer de daadwerkelijke doelen volgen ( bijna altijd eindigen de spellen met het doden van een heel team).

Grafisch is de titel acceptabel, maar er had iets meer kunnen gebeuren; in plaats daarvan zijn de visuele effecten, zoals rook en verschillende explosies, op een opmerkelijke manier nagebootst; hetzelfde geldt voor de audiosector die over het algemeen goed is en redelijk goed binnenshuis wordt bewaard. Een positief punt gaat echter naar de zorg voor de wapens en hun kenmerken: effecten zoals terugslag en stoten zijn bijna getrouw uit de werkelijkheid gehaald, waardoor het erg moeilijk wordt om een ​​heel magazijn met een automatisch wapen in één punt te lossen. Misschien een beetje overdreven de "spatten" van bloed die uit de lichamen komen bij de inslag van de kogels, waardoor de muren bijna volledig worden geschilderd, zelfs als het een Tarantino-film was.
De plot in deze titel ontbreekt volledig, afgezien van enkele missies voor één speler genaamd "simulaties" die lijken te zijn geplaatst als een suiker voor de meeste veteraan van R6, die misschien een plot leuk vond zoals in de vorige titels .