De Witcher 3 komt uit het Microsoft Theater (evenals uit elke andere toekenning of stemming) met de titel "Beste game van het jaar 2016": nu ontbrak alleen de formalisering, er waren geen en er zijn nooit twijfels geweest. Maar wacht even ... 2016? Sorry, ik bedoel 2015. Beste game van het jaar 2015. In elk geval is het geen utopie om erover na te denken: juist, want The Witcher 3 staat voor de deur LICHTE JAREN huidige competitie. Omdat ze niet alleen in 'emotionele' en verhalende termen willen praten, zijn de technische parameters (beginnend bij de ongeëvenaarde graphics van de REDengine 3, de grootheid, complexiteit en interactiviteit van de speelbare wereld, de echte en bijna onberispelijke natuurkunde) ongekend en onvergelijkbaar met elke game ooit uitgebracht en waarschijnlijk veel van de games die eruit zullen komen. Het zou voldoende zijn om een ​​snelle vergelijking te maken met de winnaar van de titel vorig jaar, Dragon Age: Inquisition, dat hoewel het een goed gemaakte RPG blijft en van grote waarde is, de vergelijking absoluut niet zou kloppen. Het is verbazingwekkend hoe dergelijke niveaus in minder dan een jaar zijn bereikt.

witcher3_en_wallpaper_the_witcher_3_wild_hunt_geralt_with_trophies_1920x1080_1449484678

Ik wil het echter niet alleen beschouwen als de bekroning van de enige titel op zich, maar ook en vooral van de prachtige reis die CD Projekt RED begon in het nu verre 2007. Zonder hun toevlucht te nemen tot preferentiële manieren, overdreven aanbevelingen of advertenties, zonder dat ze 'mainstream' inhoud hoeven aan te bieden en om slaven van het godengeld te worden, hebben ze de afgelopen jaren een van de meest complete videospelletjesprojecten gemaakt. Roem en geld zijn het gevolg en niet door keuze.

Met de overwinning van The Witcher dit jaar en die van Dragon Age vorig jaar, kan men alleen een intuïtieve maar even noodzakelijke overweging maken: RPG's worden steeds populairder onder gamers, en dit is misschien wel het belangrijkste doel geweldig dat je zou moeten vieren. Geconfronteerd met het tijdperk van de gebruikte games (bij voorkeur zo snel en gemakkelijk mogelijk) en worpen, geconfronteerd met de zoektocht naar steeds banalere concepten die alleen gericht waren op het mogelijke commerciële succes en vooral tegen het totale gebrek aan poëzie en emotie, we kunnen niet anders dan ons verheugen over het grote succes en de grote dankbetuigingen in dit genre.

 

WitcherMaar als tot nu toe het objectieve oog van de 'journalist' heeft gesproken, wil ik nu ruimte laten voor een beetje persoonlijke reflectie van TROTS nerd en, natuurlijk, een grote fan van de hele sage sindsdien beginnen. Mijn vraag is: hoeveel hebben dat begrepen? Hoevelen zullen werkelijk die eindeloze reeks van verhalende plots, van citaten, van emoties die het spel vullen (en alle fantasy-instellingen in het algemeen) hebben begrepen? Het irriteert me gewoon dat de Truzzo-vriend of een enkele gamer nu, na je eraan te herinneren hoe sterk ze zijn bij FIFA en COD, ook The Witcher in hun mond hebben. Het is alsof op dat moment onze kleine hoek van het paradijs, onze nerdy "trots" werd ontheiligd. Het gevoel is dat het een "parel voor de zwijnen" is. Liefhebbers van het genre zullen me begrijpen en zullen zeker het "verdriet" hebben ervaren dat ik probeer uit te leggen. "Wat ik het leukst vind, ben ik."Het is echter ook waar dat men geen liefde voor schoonheid kan verwachten als men het niet eerder weet. En als al dit succes dan zal dienen om weer in zwang te brengen HET MOOIE, Ik zal bereid zijn mijn "jaloezie" voor deze titels op te geven. Als het is om andere mensen dichter bij het wonder van deze ervaringen te brengen, dan komt waar: waarheid erkent de waarheid en uiteindelijk zul je zien wie echt een passie zal maken.

GG WP, Geralt.