Toen ik in 2015 was op Collision Conference van Las Vegas op zoek naar nieuwe titels die beoordeeld moeten worden, zelfs voor mobiele apparaten, Scavenger Duels Ik was vooral onder de indruk van de schoonheid van het handgemaakte ontwerp en de eenvoud van het begrijpen van het doel van de game. Kortom, het verhaal is dit. Scavenger Duels Je bent een avonturier die een niet-gespecificeerde plaats bereikt (planeet?) Waarin in een futuristische steampunk-setting en in het midden van de woestijn, (Borderlands-stijl), je botst met bepaalde tegenstanders in zowel singleplayer- als multiplayer-modes. Je zult doorgaan met de voortgang van het personage door nieuwe wapens, upgrades en avatars te ontgrendelen. Gevechten zijn gebaseerd op een turn-based systeem, dat aanvankelijk heel gemakkelijk lijkt, maar in werkelijkheid niet. Je hebt in essentie een aantal soorten kaarten om tegen je tegenstander te spelen en alles moet worden gecoördineerd om zijn leven naar nul te brengen. Daarnaast moet je, naast de objecten in je inventaris, nog twee andere parameters beheren voor je karakter, leven en energie. Scavenger duels Je kaarten / objecten in de rugzak zijn onderverdeeld in 3 macrogroepen: kaarten die energie herstellen, kaarten die je beschermen tegen aanvallen (zoals het schild), kaarten waarmee je de tegenstander kunt aanvallen door een deel van de beschikbare energie te besteden. In eerste instantie heb je er een van elk type, maar naarmate vijanden passeren, zullen je Scraps (schroeven) toenemen en kun je nieuwe wapens kopen om te gebruiken, waardoor je spelstrategie steeds beter wordt. Wat erg interessant is, is het feit dat je andere mensen online kunt uitdagen, wat je om voor de hand liggende redenen veel meer problemen zal bezorgen dan AI en daarom de mate van uitdaging die je tegenkomt zal vergroten. De game is net geland op zowel iOS als Android, het is gratis en op dit moment volledig reclamevrij. Het is duidelijk dat als je gratis kunt spelen iets moet verdienen en dit gebeurt door de simpele verkoop van Scrap-pakketten, maar om alle inhoud te ontgrendelen ben je niet verplicht om ze te kopen, je hoeft alleen maar te spelen en te verzamelen, dus nog een punt in het voordeel van dit team van ontwikkeling Tryad Games.

Mijn mening is dat Scavenger Duels een kans hebben als je het verdient, misschien kun je het proberen tijdens het wachten op een bus of een vrije tijd hebben tijdens je dagelijkse activiteiten, en vertel me niet dat er geen suggestie is op Borderlands!