Als in een vorige mijn artikel Ik had het over hoe sommige videogames hun inspiratie konden halen uit fantasie- en surrealistische verhalen, deze keer moet ik het enorme potentieel erkennen dat de werkelijkheid (helaas) ook biedt. Wat is dan de beste menselijke weergave van onzin, van het fantastische, van het ontwapenende IQ dat hem bijna een INCREDIBLE zo niet Salveenee? We wisten dat het speciaal was, maar vanaf vandaag kunnen we het eindelijk de bijnaam geven die het verdient: SUPERHERO.
Maar dit zal alleen een realiteit zijn als velen van ons de crowfunding-campagne voor "Call of Salveenee" ondersteunen.

Marco Guzzo (maker van het spel) heeft zijn project namelijk online gezet op de site "Produzioni dal Basso", waaraan iedereen kan deelnemen en met het bedrag dat ze willen. Deze stap is van fundamenteel belang, niet alleen om het spel verder te ontwikkelen, maar ook om het zonder beperkingen en met de gewenste vrijheid van meningsuiting te doen, die zeker verloren zou gaan als er private financiering van de grote merken nodig zou zijn. Aan page van het project en natuurlijk doneren, vindt u hier alle informatie die u nodig heeft. Ondertussen is hier een kleine samenvatting van de inhoud.

salveenee
Een screenshot met het belangrijkste kenmerk van onze held: de VIUUULEEENZA!

Zoals reeds vermeld, zul je de rol van Salveenee op je nemen en hem helpen bij zijn kruistocht voor de bevrijding van de Marò! Je wapens zullen populisme zijn en RUSPEH, terwijl je vijanden voornamelijk Terroni en Zingarelli zullen zijn. Er zullen echter geen sterke krachten zijn die ten koste van alles proberen uw glorieuze mars naar bevrijding te blokkeren: Renzie, Peppe Gryllo en de beruchte Half Ano.
Als u besluit het project te financieren, worden verschillende beloningen vermeld met betrekking tot de som van de donatie: van de dank op de site en in het videospel tot de in-game bonussen zoals DLC, skins en personages die door u zijn geïnspireerd tot fysiek materiaal zoals standbeelden en t-shirts gewijd aan episch avontuur.

Dit is echter niet alleen een campagne voor de ontwikkeling van een videogame. Dit is ook en vooral een campagne ter verdediging van fundamentele en onaantastbare waarden zoals satire en Vrijheid van meningsuiting. Daarbij wordt eindelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de videogamewereld te laten zien dat het zelfs in Italië mogelijk is om videogames op hoog niveau te maken.

Ik laat je achter met de inaugurele video van de campagne, waar de maker Marco Guzzo ons zal verrassen met grote ironie en enige verwachting.