Misschien heeft niet iedereen het geprobeerd, maar natuurlijk weet iedereen het. Super Mario Bros. is het meest bekende spel in de serie gewijd aan de beroemdste Italiaanse loodgieter ter wereld. Gemaakt door Nintendo en ontwikkeld voor NES in 1985,

Cover van het spel

Super Mario Bros. is een horizontaal schuifplatform, waarvan de hoofdpersoon (Mario, ndr) Princess Peach uit Bowser-koppelingen meer dan duizend hindernissen moet redden, niveau na niveau. De moeilijkheden zijn om de hoek, sterker nog, vanaf het eerste niveau zullen we de Goomba vinden, bruine paddenstoelen die je leven kunnen verdrijven, en de Koopa, schildpadden met de groene schil kunnen je zelfs met een schaalschot doden. Mario zal elke vijand tegemoet treden met de sprong, zijn belangrijkste vaardigheid, en om hem te helpen in het gezelschap daar zal de super schimmel zijn, schimmel met de rode kapel met ballen en twee zwarte ogen die de grootte van Mario, de bloem van vuur, doet toenemen laat hem vuurballen schieten en de ster die hem onoverwinnelijk maakt. voor een paar seconden. Aan het einde van elk niveau is er een kasteel met een vlag. Om het level te beëindigen spring je gewoon op de vlag.

 

Weinig nieuwsgierigheid: in Super Mario Bros. is er het beroemdste voorbeeld van friendzone. Uiteindelijk vertelt prinses Peach aan Mario dat hij verliefd is op Luigi, de jongere broer van zijn vriend Mario.

Dankzij al deze elementen, Super Mario Bros. is een echte gaming meesterwerk, een klassieker die elke liefhebber van retrogaming zou willen spelen

 

We praten over videogames is niet de eigenaar van de afbeeldingen in dit artikel, dus dank de eigenaren.