Wie is zo gelezen door onze sectie gewijd aan te lezen Team en de korte beschrijvingen van ieder van ons hebben mijn passie voor de Collector's Edition kunnen zien. In dit artikel zal ik proberen om tips, trucs en overwegingen met u te delen in mijn jaren van verzamelen om u te helpen effectiever te kopen.

We vertrekken van de functies die elke Collector's Edition bezit (of op zijn minst zou moeten) en die de uiteindelijke aankoopbeslissing zou moeten beïnvloeden.

1) De zeldzaamheid, die ik als eerste besluit te nemen omdat naar mijn mening het belangrijkste kenmerk.

2) Schoonheid: de aangeboden inhoud en bijzonderheden zijn de sleutelmotieven bij het kiezen van een Collector in plaats van een andere.

3) Kosten: zoals u weet, kost het verzamelen van problemen meer, zo niet veel meer, de normale edities van dezelfde game. Zelfs onder Collectors zijn er echter de duurste en de meest betaalbare.

4) Persoonlijk belang: Natuurlijk zul je meer enthousiast zijn om honderd of meer euro's uit te geven voor een hoofdstuk van je favoriete verhaal dan voor een spel dat je niet leuk vindt.

Het is nu op deze vier punten dat ik mijn consequente overwegingen en mijn (hoopvolle) advies zal bespreken.

Laten we beginnen bij het eerste punt: de zeldzaamheid. Hoewel de kwalitatieve kwaliteit van elke Collector's Edition moet worden gedefinieerd, wordt het al te vaak misgegaan om van deze edities slechts een geldval te worden voor fans die iets unieks willen hebben, maar uiteindelijk is zo uniek niet.

Hoe te herkennen dus een potentieel zeldzaam product van een product dat dat niet is? De zeer hoge prijs (meer dan honderddertig euro) is vaak ook een garantie voor de onmogelijkheid van velen om het te hebben. Exclusieve videogames voor een enkel platform hebben meestal een goede verzamelingseditie (zie inFamous 2, de verschillende Halo). Het moet UITDRUKKELIJK "Collector's Edition" worden genoemd: synoniemen zoals Special (Limited kan nog steeds iets heel beperkts vertegenwoordigen) zijn vaak misleidend en garanderen geen effectieve uniciteit. Sommige games hebben zowel de versies 'Special' als 'Collector's'. Over het algemeen hebben gadgets, als het gaat om reproducties van game-objecten en niet alleen naar beelden, te maken met een goede Collector. Beschouwd als deze variabelen, wordt de enige zekerheid gegeven door de fabrikanten: sommigen produceren ALTIJD verzamelmateriaal, anderen alleen waardeloze rommel.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om er eindelijk een te verplaatsen kritiek verschuldigd en heilig voor een duidelijk omschreven bedrijf: Ubisoft. Hun CE's waren (en zijn nog steeds) een aanfluiting, vooraleer ze online beschikbaar kwamen via de UBISHOP, specifiek verwijzend naar die van Assassin's Creed die ik zelf kocht tot Black Flag, Watch Dogs en ook de verschillende Farcry. Deze "zwendel" zal het onderwerp zijn van mijn volgende artikel, ondertussen moet je gewoon weten dat alles uitzonderlijk zeldzaam is. Een paar maanden na hun vrijlating en misschien voor de helft van de prijs, veroorzaakten ze altijd diepe teleurstelling. Blizzard is echter een geweldig applaus: altijd fantastische inhoud en lage prijzen in vergelijking met het gemiddelde, ze zijn in feite uniek, en als je een kopie wilt hebben, moet je ze van tevoren boeken. Zeldzaamheid is bovendien te zien aan de prijs die ze op de markt brengen, door particulieren, maanden of jaren na hun vrijlating. Hoe hoger de zeldzaamheid, hoe hoger de prijs: ga op eBay kijken hoeveel de CE momenteel kost Skyrim. Omgekeerd zullen de anderen je vinden met weinig prijs en weinig ambitie.

AC _-_ Limited_edition
Een van de weinige Collector's Edition als je moet worden gebrandmerkt als Ubisoft.

Naast de zeldzaamheid is een ander fundamenteel kenmerk de schoonheid van de inhoud. Gelukkig impliceert de ene meestal de andere, dus als je iets vindt episch in uw handen (bijvoorbeeld een Pip-Boy) is waarschijnlijk ook zeldzaam.

Laten we nu gaan om de kosten. Uitgaande van de veronderstelling dat er geen prijs is om iets fantastisch te houden (CE van The Witcher 3, EC of GTA V bijvoorbeeld), zou het voor velen moeilijk zijn om een ​​of meer CE te kopen, vooral voor verzamelaars ( inclusief mij), zal ik je een paar trucjes geven die je uit ervaring hebt geleerd. Gebruik volgens de hierboven beschreven zeldzaamheidsparameters het kopen van een product dat mogelijk op de markt en tegen een lagere prijs blijft (tenzij u het leuk vindt en het niet wilt riskeren). Sommige dingen zijn onvoorspelbaar, (Hitman Absolution of God of War 3 vond maanden later tegen de halve prijs) maar koop in feite gewoon de items van de Collector die niet te missen of oprecht zijn. Een andere opmerkelijke methode is om van tijd tot tijd te proberen om naar de uitgestrekte Gamestop van je stad te gaan: ofwel omdat je misschien niet hebt verkocht wat je boekt, of omdat velen niet weten dat zo nu en dan de magazijnen wat verloren tijd vinden die vervolgens willekeurig splitsen tussen de verschillende winkels, worden echte gelegenheden (een Metal Gear Solid CE: 4 voor slechts vijftien euro gevonden een paar maanden geleden, onverwachte output). Als laatste kans kan e-commerce ook goed zijn: met name eBay biedt vaak onverslaanbare prijzen tegen betaalbare prijzen.

Eindelijk, het laatste punt is het meest persoonlijke en minst dubieuze van alles, maar voor een verzamelaar zoals ik (ik kocht de Gran Turismo 5 CE maar niet alleen geïnteresseerd in een geweldige prijs) en voor degenen die iets gaan verdienen door te doen koop / verkoop advies is dit: als je een gewilde titel tegen een betaalbare prijs tegenkomt, Koop het. Als je het niet leuk vindt of misschien heb je er twee, dan kun je het voor enkele tientallen euro's meer verkopen.

Concluderend, als je een duidelijke (en onherkenbare) titel voor je verzameling mist, en ook af en toe een poging doet om Gamestop te gebruiken, raad ik aan onafhankelijke winkels, dat we a priori meer bij moeten wonen, maar dat in deze gevallen ook een echte schat voor verzamelaars kan bevatten.

Collector's Edition
Een van mijn favorieten.