Vandaag 10 maart 2016 - Nintendo heeft zojuist aangekondigd dat de originele Wii U-shooter, heeft een miljoen verkochte eenheden in Europa bereikt, waardoor het wereldwijde verkoopvolume uitkomt op meer dan 3,5 miljoen exemplaren * en zo zichzelf consolideert als een van de meest populaire titels die momenteel op het Nintendo-platform te vinden zijn. Splatoon zegevierde ook in de categorie Best Shooter tijdens de Golden Dragon 2016 Awards Ceremony De Game-Awards-2015 (misschien voor de eerste keer toegewezen aan een echt geldige titel). Hij won ook als Beste Shooter bij De Game Awards 2015  en het beste videogame eindelijk British Academy Children's Awards. Splatoon belichaamt de inzet van Nintendo in het ondersteunen van de meest populaire titels na de release. In de volle geest van de slogan van het spel - "Wees in garnalen!"- Sinds de lancering zijn nieuwe wapens, multiplayer-kaarten en nieuwe gamemodi toegevoegd. We geven ook een fragment uit het interview met Sasta Shibata, president van Nintendo Europa: "Het behalen van de miljoenen verkopen van Splatoon in Europa bevestigt de universele aantrekkingskracht van dit nieuwe type shooter, waarmee iedereen kan spelen en plezier kan hebben,"Toevoegen"Met gevarieerde titels als Splatoon, The Legend of Zelda: Twilight Princess en Super Mario Maker HD nu beschikbaar, en nieuwkomers, waaronder pokken Tournament, Paper Mario: Kleur Splash Zero en Star Fox, het bereik van de spellen beschikbaar op de Wii U niet weet limieten."Splatoon

Dus het lijkt erop dat hij gaat naar een nieuwe Eldorado start voor Nintendo, die meer en verschillende alternatieven voor de internationale gaming scene biedt, sterk uitbreiden van het aanbod voor gamers en dus van ons allemaal een zeer goede differentiatie van producten om uit te kiezen voor de lol te geven.