Alles is maart 14 geboren toen Chris Charla, directeur van onafhankelijke ontwikkelaars voor Xbox, op de officiële Microsoft-website plaatste brief met de intenties voor de Game Developers Conference. Onder deze doeleinden, een beetje kijken, zoals de eerste verschijnt alleen de "Cross-Network spelen": Dit betekent dat spelers die de Xbox Live-service gebruiken, kunnen spelen met gebruikers van andere multiplayer-netwerken. Het benadrukt echter dat hoewel het initiatief wordt aangemoedigd en bevorderd, dit door de ontwikkelaars moet worden goedgekeurd om deze toevoeging te ondersteunen. Het is duidelijk dat gebruikers de optie hebben om alleen met tegenstanders op hetzelfde netwerk of platform te spelen.

Cross-Network
De beroemde game in Psyonix Studios

Hij besluit de brief waarin niet alleen wordt aangekondigd dat de eerste game waarop de functie zal worden getest Rocket League is, maar dat de uitnodiging om deel te nemen open staat voor ALLE netwerken (Sony inbegrepen).

Het nieuws is, althans persoonlijk, absurd en radicaal zouden veranderen totaal de videogamewereld. De eerste vraag was: Sony accepteert? Economisch gezien zou het geen reden hebben om dit te doen, omdat het de best verkochte console van de volgende generatie is, en we weten allemaal hoe belangrijk het is om dezelfde console te hebben als de beste vriend, alleen om samen met de favoriete titels te spelen. En toch, tegen alle verwachtingen in, sprak Shuhei Yoshida (president van SCE Studios) met een interviewer voor het Eurogamer-tijdschrift: "Voor ons is er niets nieuws, we hebben al samengewerkt met ontwikkelaars om het spelen via verschillende netwerken tussen pc's mogelijk te maken en PS4 / 3, zoals voor Street Figher 5 of Rocket League. Natuurlijk is het gemakkelijker om het te doen met een open platform zoals de pc, het verbinden van twee verschillende en gesloten netwerken zal moeilijker zijn: we zullen graag samenwerken met elke ontwikkelaar of uitgever die dit van plan is. "

Pur niet zonder veel tekort, heeft de horizon geopend voor iets totaal revolutionairs. Of misschien nee, wie weet. Een PS4-speler wil bijvoorbeeld geen FPS spelen tegen een pc-gebruiker of, in het algemeen, bent u misschien niet alleen geïnteresseerd in interactie met andere platforms.

Dit is Shuhei Yoshida's volledige interview, goede visie!

1 commentaar

Reacties zijn gesloten.