Het was de verre 1980, ik was nog niet geboren, Nintendo bracht toen die serie "juwelen" uit genaamd Game & Watch. Waarom deze naam? Simpel, want naast spelen kon je ook de klok zien.

Game & Watch Ball, de beroemdste van de "harp" -familie van Nintendo

Er waren veel soorten Game & Watch, met verschillende vormen, verschillende games, een of twee schermen. De bekendste was Game & Watch Ball, waar ook de legendarische Mr. Game & Watch in zat.

Nu vraag je je zeker af hoe ik een Game & Watch wil, aangezien ze niet meer in productie zijn. Hier is het antwoord: als lid van Club Nintendo had ik de kans om Game & Watch Ball te hebben, maar ik had niet genoeg punten. Ik had de kans om er weer een te krijgen dankzij de rommelmarkt in mijn stad, maar die was na een zeer korte tijd uitverkocht.

Ik speelde Game & Watch Donkey Kong 3 bij een goede vriend thuis, tijdens dat spel dacht ik er altijd aan hoeveel ik wenste dat ik er een had en hoeveel een erfstuk van deze waarde zou kunnen kosten. Een zoekopdracht op Amazon onthulde mij dat Ball 60 euro kost, een zeer lage prijs, en dat het binnen een maand bij mij thuis zou aankomen, als het maar beschikbaar was. Zien dat een spel dat zo vaak wordt nagebootst (denk maar aan de tijgerharpen) zelfs tegenwoordig zo gevraagd wordt, is voldoende om het succes van dit elektronische spel te begrijpen, dat angstvallig bewaard is gebleven door verzamelaars en liefhebbers.

Zodra de Game & Watch weer beschikbaar zal zijn op Amazon of op de Market, zal ik eindelijk van de gelegenheid gebruik maken om er zelf een te hebben, misschien als horloge op het nachtkastje laten liggen en ermee spelen als ik daar zin in heb. Ik hoop dat het snel weer op voorraad is, zodat ik het aan mijn verzameling kan toevoegen. Zelfs als ik er nog nooit een heb gehad, zal de Game & Watch altijd in mijn videogamegeheugendoos zitten, samen met al die memorabilia die ik zo heb gewenst en die in ieder geval op de een of andere manier deel uitmaken van mijn leven als gamer