Sony heeft de aanstaande komst aangekondigd van de ForwardWorks-divisie, die zich effectief openstelt voor mobiel. Dus zelfs Sony, na Nintendo met Pokémon GO! en Miitomo, heeft besloten zich te concentreren op platforms die al geruime tijd steeds meer spelers aantrekken.

Wilt u uw favoriete PlayStation-titels op uw smartphone of tablet afspelen?
Wilt u uw favoriete PlayStation-titels op uw smartphone of tablet afspelen?

Volgens wat werd gemeld in het officiële persbericht, zal ForwardWorks een onafhankelijk bedrijf zijn dat vanaf 1 april verantwoordelijk zal zijn voor het maken van apps en games voor de Aziatische en Japanse markt die compatibel zijn met iOS- en Android-apparaten, te beginnen met games die zijn ontwikkeld voor Sony-consoles.

We herinneren ons hoe in het verleden apps van Sony-consolegames zijn uitgebracht (zoals Invizimals Revolution, LittleBigPlanet en Mortal Kombat X) onder het merk PlayStation Mobile. We kunnen er dan ook vanuit gaan dat de geboorte van ForwardWork onderdeel uitmaakt van het reorganisatieplan waarvoor ook de fusie tussen Sony Computer Entertainment en Sony Network Entertainment International in Sony Interactive Entertainment zal plaatsvinden die eveneens vanaf 1 april zal plaatsvinden.

We praten over Video Games is niet de eigenaar van de gebruikte afbeeldingen, dus dank de eigenaars