Waar we vandaag mee te maken willen hebben, richt zich vooral op hoe duur (of zelfs het tegenovergestelde, vertel je me) videogiocare.

Duur, niet alleen in geld, maar we gaan nog steeds door met de bestelling.

Gratis om te spelen

De gratis te spelen vanaf nu f2p voor het gemak, is een relatief nieuw type bedrijf op het gebied van videogames, hoewel het al een aantal jaren bestaat, nam het pas een hoge vlucht na de komst van games zoals League of Legends, Dota 2, Warframe en hoe meer je het zegt.

Met dit model de ontwikkelaars ze proberen een steeds groter deel van de markt te bereiken, soms met veel meer dan bevredigende resultaten, soms met resultaten die gelijk zijn aan onze verre opdracht in de wiskundeklas in de eerste klas, ja, alleen hij.

Maar waar hangt het succes of falen van deze formule van af? In wezen uit twee zeer verschillende elementen, maar zo doorsneden dat het uiteindelijk iets unieks is (dankzij de moeder fava zeg je).

Het spel zelf, met al die technische en speelse aspecten ook gameplay, Grafica, traditionele kennis etc. Luister, luister,in game shop. Het juiste recept ligt in die dunne lijn tussen er een betaald spel van maken en er een betalen om te winnen (p2w vanaf nu).

Zoals we allemaal weten doet praktisch niemand iets voor glorie, behalve Madre Teresa e Tony Starkde ontwikkelaar moet daarom uitzoeken hoe hij van zijn kind kan profiteren zonder hem te beschadigen.

Beschadig een spel in een paar eenvoudige stappen:

  • Se betalen je zult voorrechten krijgen die degenen die niet betalen nooit zullen hebben;
  • Se betalen Ik heb duizend keer sneller meegemaakt dan iemand die niet betaalt;
  • Se betalen je wordt dronken door je vader / vriendin, iets dat niet betaalt zal nooit hebben;

Dus hoe beïnvloed je het technische aspect van een game niet? Het aanbieden van esthetische verbeteringen, of ze nu alleen verkrijgbaar zijn tegen betaling of via grindaggio extreem van Koreaans (slijpen - eindeloos een missie herhalen of een monster doden) hangt alleen af ​​van het beleid van het bedrijf.

De f2p zou daarom de juiste economische keuze kunnen zijn voor degenen die het noodlottige motje altijd uit hun portemonnee zien komen, zolang het maar een duurzaam model is.

 

DLC - Downlooadbare inhoud

Weer een plaag die vandaag de gokwereld treft, de DLC, het instrument van foltering vergelijkbaar met de Maagd van Neurenberg geprefereerd door grote huizen, EA meer dan alles.

Als je over de algemene prijsstijging heen vliegt, wil je dat het komt omdat de projecten groter worden, je wilt dat het komt door de specifieke hebzucht van de bovenste verdiepingen, persoonlijk vind ik het ZEER twijfelachtig om een ​​spel te kopen. 69.98 € al dag één en vind mezelf na een maand met een extra stukje geschiedenis, of een auto of een paar simpele kostuums.

Deze handelspraktijk heeft, althans in mijn kleine groep vrienden, de aankoop van aandelen ontmoedigd die hadden kunnen leiden tot het "opraken" van dlc van industriële aard als een daad van arrogantie van de moedermaatschappij van de productie.

De trieste waarheid is dat we er jammer genoeg een passeerden gaming van hoge kwaliteit een kwantiteit gaming, te veel videogames in de buurt, van alle soorten, allemaal verenigd door de onstuitbare behoefte aan inkomen.

Niet dat voordat ze voor de glorie werkten, maar nadat ze het deel van de gamerpopulatie hadden gegroeid, als het doel was om de koper te plezieren omdat hij je voor beter of slechter te eten gaf en reputatie erg belangrijk was vandaag, is dat niet langer zo, vergeef me de vergelijking tussen een Diablo IIIeen Pad van de ballingschap en een Drakensang.

Bij ons thuis komen is nog nooit zo eenvoudig geweest als tegenwoordig en voor elke nee die we zeggen, zullen er nog eens tienduizend gebruikers zijn die ja zullen zeggen en ook in de winkel zullen doorbrengen.

We begonnen allemaal onszelf te plezieren, wie het minst wie het minst, en ik denk dat het ons direct schaadt.

Santo Gabe, op welke dag viel hij?
Santo Gabe, op welke dag viel hij?

Een ander aandachtspunt van mijn reflectie betreft het fenomeen van Steam-tegoeden, manna uit de hemel voor velen die net als ik worstelen om maand na maand het hoofd boven water te houden.

Bij hoeveel merken we onszelf systematisch te zeggen: "Acciderbolina wat een cool spel ik speel" jammer dat het zo veel kost, wacht maar tot het in de uitverkoop gaat.

Naar mijn mening schaadt deze commerciële tactiek ons ​​consumenten en producenten om twee eenvoudige redenen.

  • Allereerst moet de ontwikkelaar, of het nu indie of triple A is, zeker niet erg blij zijn dat zijn werk voor een paar euro, en in sommige gevallen voor een paar cent, wordt verkocht.
  • Ten tweede, wij consumenten, steken de hand op met ten minste 50-producten in hun account Stoom.

Hoe gaan ze ons kwaad doen? De ontwikkelaar verliest simpelweg zijn interesse in het produceren van kwaliteitsspellen, vroeg of laat zullen ze goedkoop worden, en het is beter om beetje bij beetje te verkopen in plaats van beetje bij beetje.

De andere kant van de medaille zijn wij, onweerstaanbare grappenmakers die dat kleine logo niet kunnen weerstaan -75% bijvoorbeeld, en uiteindelijk kopen we elk vuil dat wordt opgediend, misschien zonder er ooit aan te beginnen of het echt af te maken.

Dit alles is echt heel erg triest om deze gigantische bibliotheken te zien, geproduceerd door ons verlangen om zich lukraak te verschuilen achter de vinger genaamd "vroeg of laat zal ik het spelen".

Maar zo werkt het niet, dat is niet hoe we plezier willen hebben, zo hebben we niet geleerd om plezier te hebben.

Console Wars, laddergames van elk spel, de vlam is nu alomtegenwoordig.
Console Wars, laddergames van elk spel, de vlam is nu alomtegenwoordig.

 

Relaties 'in door AUS

Echt enorme kosten die videogames, let wel, niet de ontwikkelaars, van ons verwachten, zijn de onze tempo en de onze sociale relaties, hoeveel ben je bereid om in te investeren om van jezelf te genieten?

Waarschijnlijk zo veel.

Niet dat het vlam zo heeft het bijvoorbeeld nooit bestaan, net als ik snoeklepel, maar de algemene trend is op weg naar steeds meer toxische gemeenschappen, welke niet is absoluut goed.

Ik begrijp concurrentievermogen, ik begrijp de wens om te winnen, maar we kunnen het niet ABSOLUUT sta ons hetzelfde gedrag toe, objectief gezien zou je kanker wensen aan je jeugdvriend met wie je voetbalde?

We moeten burgerlijk gedrag houden, dat zijn we SPELEN om plezier te hebben, is dit allemaal niet logisch.

Gamen gaat steeds meer online maar is online harteloos van zijn uiterlijk sociaal wat in het begin een reden was voor aggregatie in plaats van argumenten, herinner ik me nog steeds met plezier mijn gilde World of Warcraft, een enorm gezin, mensen van alle leeftijden, vriendschappen die ook buiten het spel zijn gebleven, er altijd voor elkaar zijn, RAID van 25 tot samen zweten, vooraf gemaakte slagvelden.

Tegenwoordig is de maximale verzameling die we hebben een 5-team op een ander Moba of maximaal 10 op elk FPS.

We blijven altijd op een magere samenwerking, die niet bedoeld is om iets op te bouwen, want na de wedstrijd beginnen we helemaal opnieuw, maar dit is slechts het standpunt van een arme dwaas.

 

De noot is getekend

Concluderend stel ik dat het gaming vandaag als nooit tevoren vereist het veel meer middelen, zowel economisch als sociaal, waarbij we soms afstand van elkaar nemen, en hoewel het slecht is om 70 € voor een spel te verliezen, ben ik ervan overtuigd dat het buitensporig veel is om een ​​vriend te verliezen voor een spel.

We moeten gewoon proberen voorzichtig te zijn in de keuzes, de uitgaven en kwaliteit zoeken, zonder bang te zijn nieuwe wegen in te slaan, we moeten niet de beste zijn, we mogen niet spelen Quake III Arena omdat we nooit goden zullen zijn progamer, we moeten spelen voor de het beste plezier mogelijk.