Telltale Games kondigt eindelijk een releasedatum aan voor haar die al werd verwacht Batman: The Telltale Series wat zich, zoals je je kunt voorstellen, concentreert op de multi-miljardair-evenementen Bruce Wayne, het best bekend in de internationale strip als oppasser.

Dit nieuwe avontuur van de hooded kruisvaarder van het huis DC Comics zal geen actiegame zijn zoals talloze keren gezien (en hoe rocksteady Studios heeft prachtig aangetoond dat het perfect kan werken) maar een interactief avontuur in de trant van de titels die al zijn uitgebracht op de licentie van The Walking Dead e Game of Thrones.

De eerste aflevering van de oppasser zal door Telltale in de volgende maand digitaal worden vrijgegeven, Augustus. De exacte datum wordt volgende week onthuld met een niet-gepubliceerde trailer: deze digitale versie is beschikbaar op PC, papaver, iOS e Androidevenals op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One e Xbox 360. Voor deze laatste consoles wordt ook een exclusieve winkelversie gelanceerd Season Pass Disc, waarvan de release in Europa wordt verwacht voor de volgende 16 september.

Ten slotte zal Telltale Games aanwezig zijn op Comic-Con van San Diego het volgende weekend, waar de 23 juli voor het eerst het spel voor een live publiek toont met gasten van het kaliber van Troy Baker (Batman klokkenluider).

Batman: The Telltale Series

Batman-veelbetekenende-packshot