«Een hongerige vos, die druiventrossen aan een wijnstok zag hangen, wilde ze grijpen, maar kon niet. Maar terwijl hij wegliep, zei hij tegen zichzelf: 'Ze zijn onvolwassen.' Zo geven ook enkele van de mannen, die door onvermogen moeilijkheden niet kunnen overwinnen, de omstandigheden de schuld. "(Aesop)

Pokémon Go

Nu niets anders dan over praten Pokémon Go, het mobiele spel van het moment staat niet alleen in het middelpunt van de belangstelling voor de waardering of kritiek van de spelers, maar ook vanwege de talloze artikelen of diensten van journalisten die altijd klaarstaan ​​om de vinger te wijzen met een verontwaardigde uitstraling.

We zijn in een tijd waarin alle ze hebben een computer, een smartphone en, waarom niet, een tablet. We zijn niet langer verbaasd mensen te zien die, op straat lopen, bekijk e-mails of lees het bericht op WhatsApp, maar bekritiseer de jongens die met de mobiele telefoon proberen een Pokémon te vangen. Luister naar de journalisten van de nieuwwoonse stoel die uitnodigen voor download geen Pokémon Go is niet ontvankelijk. Als je op straat speelt met een mobiele telefoon, loop je het risico om overreden te worden, beroofd te worden, een ongeluk te hebben als je speelt, kortom, je loopt het risico dood te gaan. Om nog maar te zwijgen van het feit dat iedereen met het Google-account uw identiteit kan ontdekken. Nou, sta me een fransisme toe. Welke cretin zou je de gids spelen, door de straat lopen zonder op te letten of de telefoon in de show achterlaten in de wetenschap dat je in een slechte zone bent? Het duurt minimaal gezond verstand, het is niet moeilijk om te begrijpen wanneer je moet spelen en wanneer dit niet het geval is.

Pokémon Go Google
Toegang met Google-accounts

Gelooft u echter echt dat het starten van een Google-account zo eenvoudig is om erachter te komen wie u bent, hoe oud u bent en waar u woont? De mogelijkheid dat iemand, beginnend met Google+, terug kan gaan naar het appartement waar je woont om je te beroven of te doden in je slaap het is behoorlijk afgelegen. Zelfs in sciencefictionfilms is het zo eenvoudig en nogmaals, het is een beetje gezond verstand.

Laten we duidelijk zijn, we zijn in de 2016 en beschouwen ze als inboorlingen jaar '30. Onze grootouders speelden op straat en hun moeders maakten zich zeker geen zorgen. Toen de videogames arriveerden, klaagden veel mensen dat de kinderen voor de videogames bleven staan ​​en het huis niet verlieten. Pokémon Go wordt uitgebracht, om te spelen moet je het huis uit, velen klagen omdat het gevaarlijk is. De waarheid is dat u er altijd klaar voor bent demoniseren van videogames, niet in staat om deze realiteit te accepteren. Niemand zou zich zonder reden genoodzaakt moeten voelen een Pokémon Go-speler te beledigen alleen omdat "degene die speelt onvolwassen is", zelfs als het zo was, het zou nog meer onvolwassen zijn die, zonder de intrinsieke betekenis van elk spel te begrijpen, gewoon zoals de vos in de beroemde fabel van Aesop.