Volgens de laatste gang geruchten vrijgegeven door VICE Gaming e Gameblog, Sony Interactive Entertainment zal officieel het nieuwe model van PS4 presenteren, codenaam PlayStation 4 NEO, de volgende 7 september in New York, tijdens een toegewijd evenement.

Gameblog heeft wel eens van deze gebeurtenis gehoord van verschillende interne bronnen VICE Gaming hij voegt eraan toe dat hij er een zal zijn "Technische presentatie". Het lijkt er zelfs op dat Sony ontwikkelkits rond dezelfde periode zal inzetten voor ontwikkelaars.

Hoewel Sony het bestaan ​​van. Al heeft bevestigd een krachtigere PlayStation 4, de nieuwe auto is nog niet formeel aangekondigd. Andrew House, de huidige CEO van het bedrijf, verklaarde dat het bestaan ​​ervan is gericht op het naast elkaar bestaan ​​van het huidige PlayStation 4: alle games zullen de standaard PS4 ondersteunen, terwijl de meeste die later uitkomen, zullen kunnen rekenen op een exclusieve modus voor het nieuwe model. Volgens de meest aanhoudende geruchten die nu al een aantal maanden in omloop zijn, zal PS4 NEO kunnen vertrouwen op CPU, GPU en meer geheugen.