De geruchten circuleren nu al een paar dagen, maar voordat we in paniek raakten zonder de absolute zekerheid dat ze waar waren, wilden we liever wachten op een officiële mededeling van Square Enix. En zo was het, eerst met een video waar Hajime Tabata, producent van het spel, verontschuldigde zich bij de spelers en legde de redenen achter dit besluit uit, waarna het persbericht zich een paar uur geleden verspreidde van Koch Media. Zoals je de titel zeker hebt geraden, FINAL FANTASY XV zal niet langer beschikbaar zijn vanaf 30 september, zoals aangekondigd in de Magna Pump van de Chocobo thuis eerder, maar de volgende 29 november, Van PlayStation 4 e Xbox One.

Hieronder de Tabata-video, gevolgd door de woorden van SQUARE ENIX.

Kondigde de nieuwe releasedatum voor FINAL FANTASY XV aan

Milan, 15 August 2016 - Om de beste ervaring van FINAL FANTASY aan het publiek over de hele wereld aan te bieden, heeft SQUARE ENIX® vandaag aangekondigd dat de wereldwijde releasedatum van FINAL FANTASY® XV wordt de 29 November 2016.

Met deze nieuwe datum kunnen ontwikkelteams het spel verder verfijnen en de kwaliteitscontrolefasen voltooien met als doel een laatste game-ervaring te bieden die in lijn is met de verwachtingen van zowel fans als die van creatieve teams.

"Vanaf het moment dat ik aan dit project begon te werken, was het de bedoeling om een ​​niveau van vrijheid en realisme te creëren om de spelers te bewijzen die ooit zijn bereikt in het verhaal van deze serie. Helaas hebben we iets meer tijd nodig om de doelen te bereiken die we hebben gesteld, en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe lanceringsdatum ons daarbij zal helpen, "zei Game Manager, Hajime Tabata. "Als directeur en hoofd van dit project zou ik mijn excuses aanbieden voor dit verdere wachten. Ik en het hele team willen het FINAL FANTASY XV het niveau bereiken van perfectie dat onze fans verdienen. We nodigen u vriendelijk uit om geduld te hebben. "
De volledige Tabata-video is beschikbaar op de volgende link:

We houden u op de hoogte van de releasedata van de KINGSGLAIVE: FINAL FANTASY XV™ e BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV ™. De releasedatum van de digitale versie van KINGSGLAIVE: FINAL FANTASY XV blijft ongewijzigd (30 augustus).