"Het spelen van videogames doet pijn, kom niet bij me huilen als je fout gaat op school!" Hoe vaak hebben we elkaar dit horen zeggen? Hoe vaak wilden we het onze moeder en onze leraren vertellen het is niet waar, maar hadden we niet het bewijs om te getuigen?

school video game studio
RMIT University-logo

Eindelijk is het moment waarop we allemaal hebben gewacht! Een recente studie van de RMIT University of Melbourne, AU het laat zien dat jongens die tijd besteden aan het spelen van videogames er een hebben betere schoolprestaties, vooral voor wetenschappelijke onderwerpen.

Het onderzoek omvatte meer dan 12 duizend studenten van middelbare scholen, sommigen van hen zijn bijna elke dag betrokken bij videogames. Zij waren degenen die net een gemiddeld hoger dan het gemiddelde hadden bereikt 15 punten in wiskunde en 17 punten in de wetenschap.

Reeds in de 2013 een zoekopdracht uitgevoerd door deUniversiteit van Padua had gewezen op de vaardigheden van videogame-activiteit op kinderen met leerproblemen. Door een groep dyslectische kinderen 12 uur te laten spelen op actievideogames, ontdekten de onderzoekers dat de verbetering van het leesvermogen van laatstgenoemde hoger dan die van een andere groep onderworpen aan een jaar van spontane lezing.

De Australische studie wees daar verder op de intelligenties die zijn ingesteld om de uitdagingen in videogames te overwinnen, verbeteren de leervaardigheden op school.

Samenvattend is het resultaat van deze studies nog een hit tegen degenen die altijd met hun vinger naar de videogamescène wijzen. En u, beste lezers die naar school gaat, onthoud dat studeren is belangrijk en gebruik geen videogames als excuus!