Na de discrete resultaten verkregen uit het laatste hoofdstuk van de sage, Assassin's Creed Syndicate, Ubisoft heeft besloten om de serie te onderbreken en voor de lange termijn te blijven werken. Tijdens een interview met GameSpot USA, The CEO van het Franse softwarebedrijf heeft enkele uitspraken gedaan over het volgende hoofdstuk van de sage, die naar zijn mening het potentieel heeft om de hele franchise te revolutioneren.

Dit product, waarvan de titel zou kunnen zijn Assassin's Creed Empire, zou het potentieel hebben om de verschillende gebreken, die het merk altijd heeft gedragen, op te bergen om een ​​frisse wind in de lucht te geven aan een verhaal dat, gezien de jaarlijkse cadans, veel spelers begon te vullen. Yves Guillemotin een discussie met GameSpot USA, zei: "We hebben besloten om de tijd te nemen om de nieuwe Assassin's Creed te ontwikkelen, omdat we de serie naar een hoger niveau zullen tillen. Dit alles was mogelijk omdat we nog steeds andere fantastische titels aan consumenten kunnen voorstellen. Met dit nieuwe hoofdstuk in de saga willen we de IP-revolutie, daarom hebben we besloten om het bedrijfsmodel dat om de twaalf maanden een nieuw spel bevat, te veranderen."

Guillemot hij verklaarde ook, ruzie makend over een hypothetisch startvenster, de nieuwe Moordenaars gelofte mag niet worden vrijgegeven tijdens de 2017, die laat zien hoe en hoeveel de uitgever van plan is om alleen op de markt te brengen als deze compleet is op 100%. Het lijkt erop dat Ubisoft hij besefte ten slotte dat jaarlijkse cadans niet goed is voor een merk van dit type, vooral gezien de uitgestrektheid en grootsheid die elke titel van de sage met zich meebrengt. Dus wat moeten we van dit nieuwe hoofdstuk in de serie verwachten?

Terwijl we wachten op nieuwe informatie, herinneren we u daaraan Assassin's Creed De Ezio-collectie komt aan in de winkels waar de 17 in november is Xbox One die van PlayStation 4.