Volgens het laatste nieuws op het netwerk, Niantic ontving een klacht van een hele natie, die van de Nederland. De reden, zoals het gemakkelijk voor te stellen is, is de buitensporige populariteit van Pokémon GO. Nationale autoriteiten hebben te maken gehad met een hele reeks onverwachte problemen, tussen invasies van de beschermde Kijkduin misdaden begaan tegen de spelers.

De Nederlandse regering heeft er goed over nagedacht om het spel te verbieden van 23: 00 naar 7: 00 in de ochtend, maar het is duidelijk dat de samenwerking van Niantic daarvoor nodig is. Tot nu toe hebben de Californische ontwikkelaars geen antwoorden gegeven of hun eigen hulp gegeven bij het oplossen van deze problemen. Niantic zal voor de rechtbank in Den Haag moeten verschijnen en beschuldigd worden van schade aan beschermde gebieden en problemen voor de burgerij.

Wie gaat haar neerschieten? De Nederlandse overheid of Niantic Labs?

bron