De Gwent Closed Beta projecteert ons eindelijk in de actie. Vanaf de 25 in oktober kunnen alleen de (niet overdreven) gelukkigen die de sleutel zullen ontvangen er toegang toe krijgen. Wij zijn er onder (27 is aangekomen) en persoonlijk kon ik niet stoppen met spelen. Ik besloot om de volgende "recensie" in twee alinea's te splitsen, de eerste zal eenvoudig de kenmerken van de game vermelden, de tweede zal enkele zeer persoonlijke meningen bevatten. Laten we beginnen.

Laten we beginnen met de veranderingen ten opzichte van de Gwent die aanwezig is als minigame in The Witcher 3:

1) Aan het einde van de eerste ronde trekken beide spelers twee kaarten aan het einde van de tweede ronde (in het geval van 1-1) een kaart.
2) Sommige machten van de facties zijn verschillend, evenals de krachten van de helden.
3) Er zijn enkele effecten toegevoegd aan de basiskaarten, op alle mogelijkheden van sommige kaarten om anderen schade toe te brengen, hun kracht te verminderen en ze te vernietigen.
4) Om verbinding te maken met het 3-punt zijn enkele interessante "trap-kaarten" toegevoegd (aan de Scoia'tael) die op het vliegtuig van de tegenstander moeten worden geplaatst.
4) Toegevoegd, uiteraard, veel kaarten die niet eerder bestonden. U kunt de volledige lijst vinden qui.

Dit zijn de eerste om opgemerkt te worden, er zullen zeker anderen zijn die ik later zal ontdekken.

Laten we naar de algemene kenmerken gaan:

1) De kaarten zijn verdeeld in drie kleuren (ik zou zeggen over de kracht): brons, zilver of goud.
2) De kleur van het papier hangt niet samen met de zeldzaamheid: een zilverpapier kan gewoon zijn of een zeldzaam brons.
3) De zeldzaamheden, voor nu, zijn vergelijkbaar met Hearthstone, zo niet voor de laatste kleur: wit, blauw, paars en ten slotte goudkleurig.
4) We hebben geen pakketten, maar vaten (zoals Hearthstone, bevatten 5-kaarten), die met een mooie schets door een trol worden geopend.
5) Je verhoogt eenvoudig door wedstrijden te winnen: elke dag worden er meer spellen gewonnen en hoe meer je naar een hoger niveau wilt. Elke gewonnen game wordt gereset.
6) Aan het einde van elke game hebben we de mogelijkheid om "Good Game" naar de tegenstander te sturen om hem "oren" van 5 te verdienen (spelvaluta, een vat kost 100).

Op technisch gebied presenteert de Gwent Closed Beta typische en in elk geval geen serieuze problemen op sommige gebieden, vooral audio (de muziek is vervormd en de stemmen zijn als "versneld", zo erg zelfs dat ik elke keer weer lach krijg). Geen buitensporige maar nog steeds aanwezige gevallen van crashes, soms systematisch als een bepaalde actie wordt uitgevoerd. Ladingen en wachttijden zijn bijna perfect en ik denk niet dat ze te veel geretoucheerd moeten worden.

Laten we nu eens heel snel nadenken:

De voorwaarden voor een succesvol resultaat zijn, als grote fan van de minigame, ik was tevreden met hoe alles werd weergegeven. Er was wat verandering nodig, in plaats van entertainment, voor het concurrentievermogen. Papers, effecten en strategieën waren beperkt, terwijl ik nu ook in moeilijkheden ben geraakt en ik nog steeds meer moet begrijpen.
De factie die ik momenteel meer OP's zou kunnen definiëren, is die van monsters: sommige combo's zijn verwoestend en (momenteel) de kaart die willekeurig door de factiemacht wordt gekozen om op het veld te blijven, lijdt niet aan debuffs als deze werd gepolijst. Ik hoop dat het snel zal veranderen: ik heb mezelf vaak gevonden met beesten van meer dan 20 punten, niet onbelangrijk. Als speler uit de Northern Realms zocht ik dekking met een aantal combo's op basis van buffing, verdubbeling met heldenkracht, blokkerende en gouden kaarten. Als de tegenstander Scorch niet heeft, zal hij waarschijnlijk verliezen, anders zou hij de overwinning verzekeren.
Erg blij dat voor nu, het kopen van pakketten zonder geld uit te geven, mogelijk is met een veel hoger gemiddelde dan Hearthstone. Elke niveauverhoging (minimaal twee overwinningen per dag) garandeert 100 oren en dus een pakket. Het is dus ook niet moeilijk om 2 te kopen.

Een beetje perplex over sommige keuzes die te veel op Hearthstone lijken, zoals de zeldzaamheden en het aantal kaarten in de pakketten. Voor de rest is de game totaal anders en vereist een ander type tactiek en strategie. De laatste twijfel die mij ernstig treft en die ik niet zou gaan gebruiken om de bruikbaarheid te ondermijnen, is om deze alleen voor pc beschikbaar te maken. Ik zou geen fatale vergissing willen zijn bij de uitbreiding van de vele kaartspellen die al aanwezig zijn.

Wat te zeggen, Gwent Closed Beta heeft de verwachtingen niet teleurgesteld en nu wachten we gewoon op de officiële release. Ik hernieuw de uitnodiging aan alle kaartspelers om deze titel te proberen, die alles in zich heeft om een ​​van de volgende populairste e-sports te worden. Begin dan bezig te worden en anticipeer op alle toekomstige spelers!