Ook dit jaar is de expeditie naar de Websummit afgelopen. Als je wilt weten waarom we naar deze beurs gaan die niet in het bijzonder in de ogen van gamers opvalt, moet je begrijpen dat het juist uit deze contexten is dat soms de game-verschijnselen ontstaan ​​die de markt dan overweldigen, in voor- en tegenspoed. webtop en pdvTerwijl ik ronddwaal over de tribunes, realiseer ik me hoe het echt onmogelijk wordt om niet op te merken hoe VR, robotica en gaming op een steeds hechtere en intelligentere manier beginnen samen te werken en het wordt steeds duidelijker dat we, of je het nu leuk vindt of niet, op het punt staan een nieuw tijdperk, en gamen is zeker geen uitzondering. Ik kan met steeds grotere zekerheid bevestigen dat de studie en zintuiglijke ervaringen met de Viewers steeds meer gericht zijn op een gamification-benadering, maar laten we nu overgaan naar het lekkerste deel voor ons Gamers. Zoals ik je al heb gemeld in een eerdere post op Facebook is er een leuk project in de maak en het is al beschikbaar in het Spaans, de naam is TGX. Het is een systeem dat pTGX-dev-teamhet stelt je in staat om alle software die je hebt op al je favoriete platforms (Steam, origin, battle.net, enz ...) te gebruiken zonder elke keer te moeten wisselen door individuele applicaties te sluiten en te openen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 15.000 leden, bijna allemaal Spaans, maar ze zouden binnenkort moeten uitbreiden, zowel in Portugal als in Italië. Nadat ik met ons had gesproken, ontdekte ik dat ze serieuze bedoelingen hebben om uit te breiden op ons grondgebied en als dit echt gebeurt, kunt u er zeker van zijn dat we u regelmatig zullen informeren over dit product. Het is een systeem dat volgens mij revolutionair is, omdat het je niet alleen toestaat om zonder enig probleem of tijdverspilling tussen de verschillende titels te wisselen, het je ook de mogelijkheid garandeert om persoonlijke toernooien te creëren met door jou gekozen prijzen of zelfs om mee te doen aan georganiseerde gesanctioneerde toernooien. van grotere realiteiten. Samenvattend lijkt het het eldorado van elke pc-gamer te zijn en als ik het in actie zag, kon ik persoonlijk de kenmerken ervan waarderen. Echt een goede baan.

Laten we nu overgaan op nationale trots, i SolidColor. Italiaanse jongens die op pad zijn gegaan waar elke goede ouderwetse speler als kind altijd van heeft gedroomd, een videogame speeltSolidColormet de graphics van een film. Eerlijk gezegd bevindt het project zich in een embryonale fase, zou ik zeggen, zelfs voorafgaand aan een pre-alfa, maar de voorwaarden om een ​​geweldig product te maken zijn er allemaal (investeerders als je luistert, deze jongens verdienen je geld). Wat mij het meest indruk maakte van dit project zijn de (praktisch oneindige) toepassingen, van leren voor de kleintjes tot de mogelijkheid om echte interactieve films te maken met verschillende eindes, afhankelijk van de keuzes die je maakt binnen het geschiedenis. De moeilijkheden ontbreken zeker niet, want zoals je je kunt voorstellen, moet alles worden opgenomen met 360 ° -camera's en vooral met 360 ° -audio, dus het genereren van titels met ten minste twee verschillende eindes zou de titanische onderneming kunnen worden van twee opnames maken. totaal verschillende films. Hun goede wil, technische bekwaamheid en creativiteit hebben deze zeer, zeer mooie werkelijkheid echter tot leven gewekt.

In de finale, maar zeker niet in het minst, wil ik je vertellen over een applicatie waar we altijd aan hebben gedacht, maar die bijna niemand ooit met dit detailniveau heeft gerealiseerd. Wie van ons heeft Magic The Gathering minstens één keer gespeeld? (hier als u het nog niet hebt gedaan, raad ik u aan om zo snel mogelijk xD te verstrekken). Hoe dan ook, ik heb het over MTG Manager. Jongens, de voldoening die ik voelde toen ik deze app zag, kon ik niet beschrijven, eenvoudig, direct, gemakkelijk te gebruiken en met echt slechte functies. Iedereen die Magic speelt of heeft gespeeld, weet hoe complex het kan zijn om hun hele verzameling op een coherente en dynamische manier te onthouden en te ordenen, vooral wanneer de kaarten beginnen te wordenmagie de verzamelmanagerzoveel avonden na jaren van eervolle dienst. Hier lost deze software al je problemen op (zoals de mirale blade messen hahahahah). Het scant automatisch uw kaarten en vertaalt ze vanuit elke taal naar het Engels, voegt ze automatisch toe aan uw verzameling, vergelijkt de waarde van de kaarten die u heeft met de huidige marktprijzen, stelt u in staat om uw kaartspel rechtstreeks in de app te bouwen, het geeft je de manacurve van je deck en bovenal communiceert het de waarde van je collectie die in realtime wordt bijgewerkt (we waren niet eens op de aandelenmarkt). Samengevat is het perfectie voor de verzamelaar, de seriële speler en de winkelier. Ook zij hebben grote uitbreidingsprojecten met behulp van de cloud en de mogelijkheid om gescande kaarten in meerdere talen te vertalen, evenals Engels en vele andere functies die me, eerlijk gezegd, echt sprakeloos maakten. Helaas is de app momenteel alleen beschikbaar voor iOS, maar in de nabije toekomst moet deze ook beschikbaar komen op Android.

Kortom, het mooie van de top is dat je met deze mensen met elkaar kunt praten, jezelf kunt vergelijken en de moeilijkheden en ideeën kunt begrijpen die hen ertoe brengen hun doelen na te streven of waarom ze keuzes maken die voor het publiek onpraktisch lijken. Terwijl ik door de tribunes liep, sprak ik met veel ontwikkelaars en natuurlijk zijn er veel meningen uitgewisseld, zelfs over eerder uitgebrachte spellen en verschillende titels, min of meer nobel. Op dat moment stopte ik met denken en dacht ik dat als HelloGames in plaats van door Sony te worden gefagocyteerd, zijn doelen op een meer "natuurlijke" manier had nagestreefd, het misschien niet al die kritieken had verzameld die het vandaag de dag slopen. Dus zelfs in de gamingwereld kan hard werken en het vermijden van domme snelkoppelingen geweldige resultaten geven, felicitaties aan de WebSummit die deze geest heel goed belichaamt en altijd doorgeeft aan alle deelnemers.

Laat ons weten wat je vindt en becommentariëren