Nogmaals, Nintendo spreekt zichzelf nooit tegen. Zoals je weet, werd een paar dagen geleden eindelijk de langverwachte "Super Mario Run" voor iOS-apparaten uitgebracht. Nieuwsgierig maar niet te veel (ik ben nog nooit een grote fan van de saga geweest) besluit ik het te downloaden, vooral omdat het gratis is. Ik dacht "niet slecht", aangezien het aanvankelijk werd gepresenteerd als een betaald spel. "Ze zullen van gedachten zijn veranderd"….

img-0005_6ty8-640Zoals niet gezegd. Eenmaal gestart, is er de gebruikelijke tutorial. Vervolgens 1-niveau, 2-niveau, 3-niveau (met een totale duur van een van beide 4 min) Om naar 4 (laatste 1 de wereld) dat niveau, denk, worden gelanceerd waarin u niets minder dan de tol. Een tol verre van triviaal: EUR 9,99 om alle resterende werelden (5, 4 met levels per stuk) te ontgrendelen. Dus, laten we zeggen, om wat te ontgrendelen? 3 / 4 uren spelen? Zoals je je wel kunt voorstellen eindigde mijn andere ongelukkige Nintendo-ervaring met Super Mario Run op dat moment. Vinger ingedrukt op het pictogram, X en amen.

Als ik dit schrijf is het niet alleen om mest te gooien of te klagen over het niet gooien van 1o euro, verre van dat. We zijn opnieuw getuige van een ongegronde diefstal tegen ons gamers. Nu wil ik het er niet uithalen met wie de game het heeft gekocht of wie het zal kopen, maar ik wil je aan het denken zetten, want als er nog steeds vergelijkbare kontakten zijn, is dat omdat de markt (ons) het toestaat. De overwegingen in dit verband zijn als volgt:

  • 10 Euro's voor een gok met een vaste duur waarvoor, zoals gezegd, geen updates of toevoegingen zijn voorzien?
  • 10 euro voor een game wanneer een app van gelijke of hogere waarde er niet ten minste om vraagt?
  • 10-euro's die voor Nintendo niet op hun plaats lijken te zijn, begonnen een vragenlijst te sturen naar gebruikers die vroegen of de prijs adequaat was.

Let op de verdomde hypocrisie om de mening van gebruikers alleen te vragen als de verkopen niet zijn zoals verwacht (zoals: maar ja, we beginnen met een absurde prijs in de hoop dat de idioten ervoor vallen, en dan verlagen we het naar de lelijke). Er is geen ethiek, maar alleen en alleen een concept van inkomsten, zelfs als u van plan bent de prijzen te verlagen.
Tot slot: ik begrijp de gehechtheid aan een merk en wil alles doen om het te krijgen. Soms speelt het echter gewoon op 'onvoorwaardelijke liefde voor onze passies dat de beruchte mensen van dit land, van de kleinste homunculus tot het grootste bedrijf, zullen proberen ons te persen of ons gewoon tot het einde te gebruiken.