Geworteld in het hart van Japanse fans veel dieper dan hun neef en rivaal FINAL FANTASY, de sage van DRAGON QUEST heeft een speciale niche bezet zelfs in mijn hart, vanaf de eerste momenten dat ik hals over kop ondergedompeld, zeer jaar geleden, de groene vlaktes van de eerste DQ bereiken officieel in ons land, The Cursed King's Odyssey.

Nu, een paar dagen na de komst van de 3DS-versie met dezelfde titel, merk ik dat ik liters lichaamsvloeistoffen giet (je durft, wat heb je begrepen?) het bekijken van de foto's, video's en vooral het luisteren naar de immense soundtrack van de nieuwe aflevering die het licht zal zien in het dorp Sol Levante ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de serie, DRAGON QUEST XI: Sugisarishi Toki of Motomete (op zoek naar verloren tijd).

DRAGON QUEST XI

De elfde genummerde iteratie van de franchise gevormd door de geest van een veteraan als Yuji Horii markeert, zoals je je kunt voorstellen voor zo'n belangrijke mijlpaal als de dertigjarige, een keerpunt voor de saga. Voor de allereerste keer zal de titel (bijna) gelijktijdig op drie verschillende platforms verschijnen: PlayStation 4, met een motor die optimaal is gebouwd Unreal Engine 4 en een verbluffende grafische weergave; Nintendo 3DS, met een versie die de twee schermen exploiteert om tegelijkertijd twee verschillende gezichtspunten aan de speler aan te bieden; ten slotte, Nintendo Switch, met een versie van het spel nog steeds volledig ingepakt in het mysterie en onlangs bevestigd door de grote N.

Naar mijn mening is het precies de 3DS-versie, ondanks de ongelooflijke aantrekkelijkheid van de tegenhanger in de woonkamer. Wie speelde ik DRAGON QUEST ouder, evenals degenen die naar Nintendo DS en 3DS komen, zullen blij zijn te weten dat het Chocobo-bedrijf zijn middelen heeft samengeperst om fans te laten genieten van het nieuwste hoofdstuk, zowel in de moderne versie, met veelhoekige modellen en driedimensionale kaarten, die in versie klassiek, met acht-bit graphics en een weergave van bovenaf, evenals met een geheel nieuw arrangement voor de soundtrack van Koichi Sugiyama. Na de inleidende secties kunnen de spelers kiezen of ze hun avontuur met de ene of de andere stijl willen voortzetten, met de mogelijkheid om hun stappen alleen op bepaalde punten in het verhaal te herleiden.

De plot van DRAGON QUEST XI zal ons zien gekatapulteerd in de wereld van Lotozetasia in de schoenen van de held aan wie we als een traditie een naam moeten geven. In het midden van deze landen vinden we de Grote boom des levens waaruit, volgens de legende, alle levende soorten worden geboren. Wanneer hij op 16-jarige leeftijd de leeftijd van zestien heeft bereikt, zal de protagonist zichzelf de erfgenaam vinden van een nogal zware taak, evenals een speciale band die hem bindt aan de heilige boom. Om hem te begeleiden in zijn groeipad zullen we vinden Afsnauwen, een wereldwijs blauwe haardief die de held zal begeleiden door hem volledige steun te bieden.

Helaas Square Enix heeft nog geen goed gedefinieerde lanceringsdatum aangekondigd voor dit langverwachte rollenspel, zo niet generiek 2017. We hopen dat we niet te lang hoeven wachten voordat we het ook in het Westen zien, waar we wachten om ons in handen te krijgen DRAGON QUEST VIII: De Odyssee van de Vervloekte Koning voor Nintendo 3DS (Januari 20) e DRAGON QUEST HEROES II voor PlayStation 4 (April 28). Hier zijn enkele video's van het elfde hoofdstuk.

DRAGON QUEST XI - Openingsfilm

Introductievideo voor Camus

Gameplay PS4 en Nintendo 3DS