Hideo Kojima komt eindelijk tot praten: gisteren, tijdens een rondleiding in zijn nieuwe studio een Tokyo, in feite gaf een interview aan Radio 1 Newsbeat (gemeld op de site BBC) hieronder vindt u een selectie van de meest opvallende delen. Hij zal in het bijzonder over de nieuwe game praten "Death Stranding"En de Konami-ervaring. Veel plezier!

"Ik heb voor 30-jaren bij Konami gewerkt en ik waardeer de vele opgedane / opgedane ervaringen." We herinneren ons dat 2015 na zijn vertrek uit Konami in december nu zijn studio genaamd "Kojima Productions" heeft.

"Nu Ik heb meer vrijheid omdat de uiteindelijke keuzes bij mij horen, zijn we niet beursgenoteerd, dus we moeten geen enkele belegger bevredigen en we kunnen ons alleen concentreren op het maken van goede spellen ". De vergelijking met muziek komt spontaan, in de context van de beperkingen opgelegd door platenmaatschappijen en waarom veel kunstenaars ervoor kiezen onafhankelijk te zijn. Vergelijking die hij later maakt, spreekt (beetje) over Death Stranding: "We willen dat het spel gemakkelijk wordt gewaardeerd, maar dat het na een uur of twee iets anders onthult; het zal niet lijken op iets wat ze eerder speelden"" De bands die in de geschiedenis blijven, zijn degenen die het risico lopen: ze veranderen constant van muziek, passen zich aan en evolueren in de loop van de tijd. Ze kunnen oude fans verliezen, maar ze weten dat ze altijd nieuwe fans zullen hebben. Dit is mijn benadering ".

Hints zeker niet slecht. Het begint mij ook te verleiden.

Hideo Kojima
Zal de leraar ons teleurstellen of ons nog een glimp van epische kwaliteit schenken?

Hij vervolgt: "Mensen richten zich nu liever op entertainment waarbij meerdere soorten elementen bij elkaar passen, zoals volledig speelbare films of games die de gebruiker toegang geven tot meer filmische inhoud."

Over virtual reality zegt hij: "De games moet verbeteren: ze benutten hun potentieel nog niet volledig, wat kan leiden tot nieuwe emoties voor de spelers ". Dat is minder onvoorspelbaar.

Tot slot herinnert hij ons aan zijn aard: "Mijn favoriete activiteit is dingen maken, doen. Zelfs op mijn sterfbed zal ik zeker iets maken, want dat is wat het leven voor mij betekent. '

Wat te zeggen, zoals gewoonlijk: Hideo Kojima nooit banaal. we kijken Death Stranding met ongeduld.