We weten allemaal wat het is Netflix, toch? Ben je opgegroeid in een boom of heb je een bunker op slot gedaan uit angst voor een nucleaire aanval in de afgelopen jaren? Het bekende pay-per-view streamingplatform dat ongeslagen over de hele blauwe (of bijna) staat hij liet de bom eindelijk vallen verwacht door alle gamers. De veelbesproken 'historische' sage waaruit het een productie zou zijn, zou niet zijn The Legend of Zelda (voor het moment) maar Castlevania, het tweedimensionale epos (en helaas ook niet) vampiers en de familie Belmont van Konami.

Het eerste seizoen van Castlevania wordt dit jaar verspreid, zal worden gevormd door vier afleveringen een half uur elk waarop een seconde zal volgen tijdens 2018. De cartoon van Castlevania wordt beschreven als "Een middeleeuwse fantasie die het verhaal zal volgen van het laatste lid van Belmont, die zal proberen Oost-Europa te redden van het uitsterven veroorzaakt door de hand van Vlad Dracula Tepe in persoon."

Animaties worden bewerkt door Fredator Studios, bekend om Tijd voor avontuur, terwijl het scenario het werk is van de cartoonist Warren Ellis, die samen met Kevin Kolde, Fred Seibert e Adi Shankar.

Het enige wat je hoeft te doen is wachten op meer details en vooral de eerste officiële foto's, in de hoop dat het het waard is.

Castlevania: de animatieserie Netflix aangekondigd

Castlevania

Geïnspireerd door de klassieke videogameserie, Castlevania Belmont-clan, die probeert te redden, is een duistere middeleeuwse fantasie, een overgebleven lid van de onterechte Belmont-clan. De animatieserie is van Frederator Studios, in Wow! Onbeperkt mediabedrijf, geschreven door Warren Ellis, Kevin Kolde, Fred Seibert en Adi Shankar.