Hier zijn we. Blijkbaar is hij zelfs voor Dungeons and Dragons gearriveerd het moment om plaats te maken voor technologie, zichzelf vernieuwen en, waarom niet, zichzelf verbeteren. Stel je natuurlijk een D & D voor zonder papier, pen, potlood (niet te onderschatten), een andere kaart, een andere pen die je eerst moet lenen, een andere kaart maar vooral ander papier lijkt onmogelijk. Toch lijkt het keerpunt nu onvermijdelijk en is het inderdaad imminent: het is in feite gisteren de aankondiging waarmee Wizards of the Coast aan de wereld de nieuwe digitale toolset presenteert D & D: Beyond.

Dankzij de samenwerking met Curse (Twitch-bedrijf dat zich bezighoudt met managementtools) zal D & D deze nieuwe bron beschikbaar hebben in de vorm van apps voor smartphones, tablets en pc's. Compatibel met de vijfde editie van de handleidingen, zal bevatten een compendium van de regels, kaart en bouwer voor het personage. Alles wat hij nodig heeft, kortom.

Hoewel in het verleden pogingen tot "digitalisering" zijn gedaan (officieel en niet, als de allereerste Geavanceerde basisregels voor kerkers en draken op cd-rom 1996), deze keer lijken de tijden absoluut rijp en kunnen het beroemde bordspel nieuw leven inblazen. Dus we vragen de hardcore gamers en fans van alle soorten: wat denk je? We zijn van mening dat de software het spel niet zal afdwingen, maar als het goed wordt gedaan, kan het echt veel meer comfort brengen. Natuurlijk zou hij waarschijnlijk de omgeving missen ... maar we moeten eerst proberen uit te vinden. In ieder geval zou het slechts een toevoeging zijn en zouden we altijd vrij zijn om het niet te gebruiken.

De applicatie bevindt zich in BETA en u kunt zich registreren HIER. Hieronder is de officiële presentatievideo.