De meest gekke uitdagingen op de baan zijn terug Mario Kart 8 Deluxe, nieuw Exclusief voor Switch welke beschikbaar zal zijn vanaf april 28. Het spel is de definitieve versie van de vorige en absoluut leuke Mario Kart 8 met enkele verbeteringen, nieuwigheden en kleine veranderingen. Net als elke andere Mario Kart worden we niet geconfronteerd met het innovatieve spel van de eeuw, stijl en gameplay zijn nog steeds hetzelfde, maar zeker in de Deluxe-versie is de titel een van de leukste.

Onder de Power Up we zullen nog wat nieuws hebben Piranha Plant eMario-Kart-8-Deluxe-Power-up-720x491 de zeldzaamste Ottomatto al toegevoegd met 8, wordt ook het Super Mario World Feather, wat ons een aantal ongelooflijke sprongen zal opleveren, en de Boo is geest, waardoor we een paar seconden onzichtbaar en ontastbaar kunnen worden van schade en explosies. Net als in de vorige titel wordt de resterende duur van de Power-up aangegeven op de spelinterface, zodat we elke seconde optimaal kunnen benutten. Ook inbegrepen was de mogelijkheid om twee voorwerpen tegelijkertijd te dragen!

Wat betreft de beschikbare auto's, zoals altijd is de spelerswereld verdeeld in diegenen die de voorkeur geven aan de kart om de sprongen te maken en wie de beweging voor de snelheid ondersteunt, zelfs in de bochten, beiden hebben zeker hun verdiensten en gebreken. Als een goede Mario Kart-speler is de fiets mijn favoriet, maar misschien om een ​​eind te maken aan eindeloze discussies met vrienden, heeft Nintendo gedacht ons toe te staan pas onze auto's aan je geeft de voorkeur aan door sommige ontgrendelbare componenten onder een gigantische lijst dankzij de verzameling munten tijdens races. Met de nieuwe componenten kunnen we dit doen sommige functies variëren van de auto zoals snelheid, gewicht, off-track, versnelling en manoeuvreerbaarheid, waardoor het een uniek en totaal uniek stuk is. Als, zoals ik vaak speel met uw jongere broers en zussen, zult u geïnteresseerd zijn om te weten dat er onder de nieuwigheden de onbewerkte Help-gids waardoor het veel gemakkelijker is om op schema te blijven zelfs in de klasse 200cc.

Onder de modi hebben we de klassiekers uitdaging, Grand Prix e Battaglia. Dit laatste is echter aanzienlijk verbeterd, omdat hij in de vorige titel ons met enige waanideeën had verlaten door binnen te gaan sommige extensies bevattende Bob-oak tapijt en Battle Ballonnen.

Mario-Kart-8-Deluxe-Characters-720x592Komt naar tekens beschikbaar zijn enkele nieuwe rekruten uit de andere Nintendo-saga's de jongen en het meisje Inkling di Splatoon, maar ook een deel van het klassieke spel Re Boo, Tartosso e Bowser Junior.

De grootste nieuwigheid van deze titel blijft echter de multiplayer-component, online en lokaal, tot 8-spelers zelfs in tv-modus (met een maximale resolutie van 1080p).

Onnodig om te zeggen, samen met Legend of Zelda: Breath of the Wild deze titel verhoogt het verlangen naar een console die ik nog niet heb gewild. Wat denk je?