Dat gemeenschap Blizzard (ook praten over persoonlijke ervaring) is notoir de "beste" er bestaat geen twijfel. Wil je voor de soorten games die je speelt, of het nu voor de "moeilijkheidsgraad" is en omdat je voornamelijk op E-Sport wordt gespeeld, zijn Blizzard-videospelers over het algemeen meer volwassen en "serieus" vergeleken met het gemiddelde van andere collega's. Met de opkomst van titels als Overwatch maar ook Heroes of the Storm, was de angst onder gebruikers dat dit primaat verloren kon gaan.
FPS met "kleine meisjes" tonen voor Overwatch, Free-to-play MOBA (Casual gamers favoriet voor uitmuntendheid) voor Heroes of the Storm = hordes kinderen die aankomen. Hoe hem te vergissen. De gegevens zijn onmiskenbaar, en de meer dan 150 miljoen spelers bereikt door Overwatch is nog een test.

Zoals vermeld in de titel, zal ik in dit artikel een verhaal vertellen, maar uitgaande van twee aannames. eerste: onthoud dat mensen (en kinderen in het bijzonder) kunnen / moeten worden opgeleid. Ontmoeting met een "meer volwassen" gemeenschap kan / zou moeten leiden tot het verkrijgen van een diepere volwassenheid. We helpen onze kinderen groeien.
tweede: dit verhaal wil helemaal geen recht doen aan de hele gemeenschap. Generaliseren in negatief is net zo verkeerd als positief doen. Voor zover we weten, kunnen de protagonisten van dit verhaal al lang bestaande spelers zijn en al deelnemen aan het Blizzard-leven, niet aan de hierboven genoemde novicen. Zelfs als dat het geval was, zou dit een precies voorbeeld zijn van wat het betekent om onze kinderen te onderwijzen, en dat maakt dit verhaal waardevol.

Laten we beginnen. Laten we het hebben over Ethan, een toegewijde Overwatch-speler, die twee weken geleden geplaatst op Reddit zijn GIF met een beslist bekwaam Spel van het Spel met Reinhardt. Ethan's opmerking is "De Overwatch loopt, maar als ik geef is het bevredigend".

En wanneer hij over aardappel praat hij doet het niet voor een grapje zoals de meesten van ons, zie om te geloven:

gemeenschap Blizzard

Na een paar uur, heropening van de discussie, merk je dat de eerste opmerkingen beginnen te arriveren. "Welke GPU heb je? Ik heb een EVGA 660 Ik zou je kunnen sturen "een gebruiker schrijft. Wanneer Ethan antwoordt dat zijn stroomvoorziening geen moderne videokaart ondersteunt, wordt deze door een andere gebruiker geschoven en aangeboden. En een videokaart. En een processor.
"Ik had eerlijk gezegd nooit zoiets verwacht en het is geweldig. Een gemeenschap hebben die, zonder je te kennen, je op deze manier helpt is ... echt schattig. "

Uiteindelijk is de enige uitgave die Ethan moet dragen de aankoop van Windows 10. "Ik ben sprakeloos: als dit alles werkt en ik de nieuwe pc krijg, barst ik waarschijnlijk in tranen uit." Dit alles dankzij de Blizzard-community (of, als we willen, Overwatch).

Tot slot geeft Ethan zelf ons een geweldige les in het leven. "Eerlijk gezegd, ik denk niet dat je computer goed is: het gaat erom hoeveel toewijding je wilt spelen."Onthoud altijd: de substantie komt voor verschijning.