Een tijdje geleden in Los Angeles, tijdens de PC Gaming Show, besloot de creative director van Microsoft Studios, Adam Isgreen, om de scène te monopoliseren en een advertentie te lanceren om het minst bijzonder te zeggen: een geremasterde versie van de eerste Age of Empires is in ontwikkeling!

20 jaar geleden, in 1997, kwam Age of Empires op de markt en werd een van de meest geliefde RTS en wordt nog steeds gevolgd door duizenden spelers. Gevolgd door Age of Empires 2 (waarvan de HD-versie al bestaat) en 3, in zijn geheel heeft de serie meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Ondanks het succes werd Ensemble Studios (dat in 2001 door Microsoft werd gekocht) in 2008 door Microsoft gesloten.

Age of Empires

Vergeleken met de HD-editie van het tweede hoofdstuk, lijken de graphics duidelijk superieur en zijn verbeteringen opgenomen in de audio en gameplay. Alleen de veranderingen aan het spelzou echter het succes van deze Definitive Edition kunnen bepalen: want als het waar is dat we allemaal van de serie in zijn geheel houden, is het ook waar dat het nu de algemene mening was om het tweede hoofdstuk als de mijlpaal te beschouwen en het enige dat echt speelde, zelfs op een afstand van jaar (niet toevallig besloten ze het eerst te remasteren).

U kunt zich rechtstreeks op Beta abonneren van de officiële site en geniet van de trailer die zojuist hier is uitgebracht: