Een tijdje geleden in Los Angeles, tijdens de PC Gaming Show, besloot de creative director van Microsoft Studios, Adam Isgreen, om de scène te monopoliseren en een advertentie te lanceren om het minst bijzonder te zeggen: een geremasterde versie van de eerste Age of Empires is in ontwikkeling!

20 jaar geleden, in de 1997, kwam Age of Empires op de markt als een van de meest geliefde RTS en nog steeds gevolgd door duizenden spelers. Gevolgd door Age of Empires 2 (waarvan de HD-versie al bestaat) en 3 heeft de serie in zijn geheel meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Ondanks het succes werd de Ensemble Studios (die in 2001 door Microsoft werd gekocht) in de 2008 door Microsoft gesloten.

Age of Empires

In vergelijking met de HD-editie van het tweede hoofdstuk lijken de grafische weergaven veel beter te zijn en zijn verbeteringen in audio en gameplay toegevoegd. Alleen de veranderingen aan het spelkan echter het succes van deze Definitieve Edition bepalen: want als het waar is dat we allemaal van de serie in zijn geheel houden, is het ook waar dat het nu gebruikelijk was om het tweede hoofdstuk te beschouwen als de mijlpaal en de enige echt gespeeld, zelfs op afstand jaar (geen toeval dat ik besloot om het eerder te remasteren).

U kunt zich rechtstreeks op Beta abonneren van de officiële site en geniet van de trailer die hier net is uitgebracht: