Als titel voor Rust is het tijd om te betalen. Betaal voor de vele kleine (en grote) fouten gemaakt in het technische en commerciële beheer van de titel. Hoewel we het meer hebben dan betalen, hebben we het over maken. Om het nieuws te plagen is gewoon een lid van Facepunch Studios (Rust-ontwikkelaars), enzovoort Garry Newman, dat je op Twitter een afbeelding plaatst die allesbehalve geruststellend is:

https://twitter.com/garrynewman/status/880154963334365185

Wat duidelijk is, is eenvoudig en duidelijk: 329.970 zijn in feite de exemplaren verkocht door Rust die Facepunch moest terugbetalen. Restituties die, in geldelijke termen, zijn gelijk aan 4 miljoen dollar. Over percentages gesproken, Newman zegt altijd dat deze kopieën ongeveer 6% van de totale verkoop zouden evenaren; waarschijnlijk cijfer gezien de gegevens van Steamspy, die getuigt van 5.5 miljoenen eigenaren.

Volgens PC Gamer, die rechtstreeks Newman zou contacteren, is de meest voorkomende motivatie om te zijn "Niet grappig" gevolgd door "slechte uitvoering". Alle motivaties, volgens Newman, juist en deelbaar.
Het is ook waar, en het moet gezegd worden dat het terugbetalingsbeleid van Steam in sommige gevallen beperkend wordt door sommige gebruikers dat te laten geloven ze kunnen minder dan twee uur duren om de kwaliteit van een game te bepalen. Geen technische problemen die onmiddellijk kunnen worden geïdentificeerd, zoals Rust, bijvoorbeeld, verdienen meer dan twee uur om volledig begrepen en gewaardeerd te worden.

Roest

De drijfveren van Newman zijn echter de echte oorzaak van de achteruitgang van Rust, we kennen hem goed en we zijn allemaal uit de eerste hand geraakt: het sluiten van de PDV-server, Cursieve overlevingsschoft en 10 versus 1-invallen. We zullen terugkeren.