Direct van de site totalwar.com, in de blogsectie, werd de komst aangekondigd van een nieuwe spin-off-serie voor de beroemde strategische sage Totale oorlog, die zal worden genoemd "Total War Saga".

De eerste titel zal beschikbaar zijn voor onze spelers voor de volgende grote release van de franchise.

Net als de andere spin-offs in de serie, i Total War Saga zal geen revolutionaire titel zijn in termen van gameplay, maar zal een soort van "verdieping" zijn van de periode die in de vorige hoofdstukken werd behandeld.

Dus je verwacht het Meestal een strategie-mix, gevechts-tactieken en honderden of duizenden uren gameplay, alle gecentreerd op een bepaald precies historisch moment, dat programmeurs als mogelijk "schuifdeuren" identificeerden, dat wil zeggen momenten waarop de conflicten en spanningen zo in evenwicht waren dat zelfs het kleinste verschil een rebound in de geschiedenis kon hebben gebracht zoals wij die kennen vandaag (en het is de bedoeling van het ontwikkelingsteam om ons in staat te stellen deze mogelijke verschillen te onderzoeken).

Het is niet de eerste maal Creative Assembly stelt een dergelijke titel voor, denk maar aan Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai, waarmee spelers al met hun acties de verschillende en mogelijke toekomst van de Boshin-oorlog konden verkennen.

De eerste titel van de serie Total War Saga zal idealiter een opvolger zijn van Rome II, een opwindende nieuwe uitdaging presenteren in een bepaald geografisch gebied, in tegenstelling tot eerdere standalone die zich richtten op het verhaal en het leven van een enkel personage (zoals in Napoleon of Attila).

Jack Lusted, directeur van dit project, verzekert ons van de titels Total War Saga het zullen geen kleine vullers zijn, maar het zijn welverdiende games van de 'grote' hoofdstukken, met kaarten en een vergelijkbare levensduur, zo niet superieur.

Op dit moment is er geen precieze indicatie van een releasedatum (behalve die gegeven aan het begin van het artikel), maar volgens de sociale platformen van Total War and Creative Assembly, we zullen altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws hierover.