In de afgelopen jaren Sony heeft besloten een vrij doorslaggevende marktstrategie te volgen, zijn eigen effecten te produceren (en niet zoals in het verleden op externe softwarebedrijven te vertrouwen) en moet worden gehonoreerd, de verkregen resultaten waren echt goed, denk maar aan de nieuwste effecten als Horizon Zero Dawn, Niet in kaart gebracht, De laatste van ons of zelfs de veelbesproken The Last Guardian.

Maar als er iets ontbreekt in het titelpark geproduceerd door Sony op een directe manier is het een J-RPG van grote dikte die geschikt is voor vele liefhebbers van de soort die de laatste tijd wees zijn gebleven van kwaliteitsgames.

Precies over dit onderwerp, de president van Sony Interactive Entertainment Japan en Azië, Atsushi Morita en de president van de Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, ze wilden hun tijdens de National Entertainment Festival van Gifu, Japan.

Shuhei Yoshida, president van Sony Worlwide Studios

Goede bedrijfsvoorzitters, degene aan wie Morita e Yoshida is bovenal de winst en daarom, gegeven de aanzienlijke stijging van de kosten van de ontwikkeling van videogames, de Sony heeft besloten om zich sterk te concentreren op projecten die voor enig succes op wereldschaal zorgen.

Maar aangezien verschillende spellen met duidelijk Japanse doelen ook in het buitenland succesvol zijn, kan er interesse in zijn Sony bij de eerste productie van een J-RPG, hoewel er op dit moment geen bevestiging of ontkenning bestaat.

bovendien Sony het is zo vriendelijk als het was de 1997 en heel weinig op de console markt met de ooit te geprezen Playstation 1, verwelkomt voor de eerste keer een titel die tot een genre behoort dat tot dan toe in zijn geboorteland pronkte, maar nooit op de westerse markt had gebroken: Final Fantasy VII (in coproductie met Squaresoft, wat we vandaag kennen square Enix)

Voor velen wordt de liefde voor de J-RPG's geboren met dit scherm

We weten allemaal hoe het ging, het succes (verdiend) en vanaf dat moment J-RPG (Japanese Role Playing Game, dat het kenmerk had van een turn-by-turn gevecht waarin je een andere vaardigheid of objectgebruik tegelijkertijd kon selecteren), vermenigvuldigd met een echte gouden eeuw (niet alleen de volgende afleveringen van final fantasy, maar we denken ook aan titels als Xenogears, Alundra, Pokémon en vele anderen), die ook de weg wijzen voor een subgenre als dat van Tactische RPG, nog meer niche, die tot hun eigen meesterwerken behoren Final Fantasy Tactics (misschien zelfs de beste game van het genre) of Tactics Ogre, in aanvulling op de vroege verschijningen in het westen van de franchise van Fire Emblem.

Maar zoals alle eeuwen van goud, moeten ze vroeg of laat eindigen en ook aan deze regel zijn ze niet ontsnapt J-RPG, die met de komst op de markt van actie RPG van een zeer hoog niveau zijn begonnen hun aantrekkelijkheid te verliezen en enkele uitgevers ervan te overtuigen het klassieke systeem te verlaten "Turn-based"Van hun games om nieuwe oplossingen te verkennen (denk maar aan de square Enix met wie een eerste experiment is gemaakt Kingdom Hearts en, na het succes te hebben gezien, doorgaan met het produceren van dergelijke titels, om de sage van te transformeren final fantasy in een actie RPG met het XNUMth-hoofdstuk, hoewel al in 13esimo al iets anders had in de gameplay van eerdere afleveringen).

En dus hebben alle grote softwarebedrijven min of meer geleidelijk een soort verlaten die, in veel van hen, tot succes en fortuin heeft geleid, om de trend van de markt te volgen die een steeds jonger publiek toegang tot de videogamemarkt zag ( met de grote verspreiding van consoles, maar ook pc's) en dus een verzoek om meer titels "instinctief"En minder"met redenen omkleed"Alleen de tweede band of onafhankelijke marktuitgevers achterlaten J-RPG (of misschien ontwikkelen ze op verschillende consoles zoals de twee dapper su 3DS).

De echte opvolger van Final Fantasy is de saga van Bravely

Gelukkig hebben de modi historische cursussen en resorts en is de videogamemarkt niet immuun voor deze "regel". Zoals eerder vermeld, hebben de afgelopen dagen veel titels misschien meer aan de Japanse markt gedacht (denk maar aan persona 4 e persona 5, maar ook naar de laatste 3-hoofdstukken van Fire Emblem) zijn ook onverwacht voor onze kant geweest.

Laat het het begin zijn van een nieuw bloeiend tijdperk voor de J-RPG en zijn ondergeschikten? In veel hoop en Sony, om zijn positie als marktleider op het gebied van kansspelen te consolideren, zal ik er naar mijn mening zeker gebruik van maken.