Volgens de aankondiging door de Japanse afdeling van Nintendo, Miiverse, Wii in de chat e Nintendo TVii ze zullen daarna stoppen met werken 8 november op 15: 00, lokale Japanse tijd.

Het is nog steeds onduidelijk of dezelfde datum zal worden uitgebreid naar de rest van de wereld, maar het is aannemelijk, sinds nu Wii U is volledig verdrongen door Nintendo Switch in het hart van (Bijna) alle ninems van de wereld. Van deze drie diensten werd alleen Miiverse later uitgebreid naar Nintendo 3DS en is nog steeds toegankelijk via pc's en smartphones via de browser.

Miiverse werd geboren als een echt uitziend sociaal netwerk met een sectie voor elk van de ondersteunde games. Binnen hen konden spelers titelschermafbeeldingen rechtstreeks van hun Wii U of Nintendo 3DS delen, of tekenen met de nu beroemde pixellatetablet, en alleen voor Splatoon 2 terugkeren naar Nintendo Switch.

Persoonlijk, exclusief de bankroete Wii U Chat waarvan ik denk dat ik ze maar één keer heb gebruikt en de Nintendo TVii die niet echt werkte, heb ik Miiverse pas in het eerste jaar na de lancering gebruikt, met een grotere kans op het opslaan van screenshots van de titels die ik was spelen, in plaats van interactie met andere gebruikers. En voor jou? Zullen ze deze diensten missen?