Vorige week de uitvoerend producent van Monoliet, software huis aan het werk Middle-earth: Shadow of War, Michael Forgey, stierf door een hersentumor in slechts 43 jaren. Warner Bros, om hem te plezieren, zal het in de titel laten verschijnen als een DLC-personage Forthog Orc-Slayer.

De DLC is echter helemaal niet gratis. Het kost in feite 4.99 dollar maar aan de andere kant verklaart de uitgever dat ze zullen worden gedoneerd weldadigheid, aan de familie Forgey, 3.50-dollars voor elke aankoop door 31 December 2019.

Een kleine verklaring in de DLC-trailer onthulde dat WB Games zal het geld doneren dat exclusief zal komen van DLC-aankopen in de Verenigde Staten, met uitzondering van de rest van de wereld. Dit detail is opgenomen in de beschrijving van de video die u aan de voet van het nieuws kunt zien en heeft ertoe geleid dat sommige gebruikers Warner Bros hebben beschuldigd, in het slechtste geval, dat zij hebben geprofiteerd van het overlijden van een werknemer.

https://www.youtube.com/watch?v=-15muasKW58

Eurogamer hij nam contact op met Warner Bros. om uitleg te vragen en dit was het antwoord:

"Noch Warner Bros. Interactive Entertainment, noch Monolith Productions zullen profiteren van elke verkoop van Forthog Orc-Slayer DLC, ongeacht waar de DLC wordt verkocht."