Wizards of the Coast, tijdens een speciaal streaming-evenement dat de afgelopen paar uur werd uitgezonden, onthulde een nieuw gratis te spelen kaartspel op basis van Magic: The Gathering, bewerend dat de titel zich zal concentreren op een "snel, spannend en gemakkelijk te volgen"En gewoon geroepen, Magic: The Gathering Arena.

Dit is de eerste titel die intern is ontwikkeld door de Digital Games Studio of Wizards of the Coast en volgens het rapport Jeffrey Steefel, de digitale game-ontwikkeling vice president van het bedrijf, The Gathering Arena, heeft de volledige regels van het originele kaartspel met continue ondersteuning:

We willen het diepste en rijkste digitale kaartspel op de markt maken, zodat degenen die ernaar kijken zich vermaken terwijl ze spelen

Magic: The Gathering Arena is ontwikkeld om te kunnen voor het eerst op Windows-pc's, maar omdat het gebaseerd is op Unity, is het doel "Breid het spel uit op andere platforms zodra het klaar isâ € en vanaf de beta-fase zullen de testers zich richten op het Casual Constructed-formaat, met de kaarten van deIxalan uitbreiding.

Als u deel wilt uitmaken van de eerste spelers, kunt u zich aanmelden voor de gesloten bètaversie PlayMTGArena.com; voor alle details die we rapporteren officieel bericht geschreven door Jeffrey Steefel.