Het nieuwe hoofdstuk van de loodgieter (of misschien ex?) beroemdste in de wereld komt eraan Nintendo Switch en heeft er al veel over gesproken: niet alleen omdat het al snoep is voor GOTY, maar ook omdat we voor het eerst een Super Mario-titel die niet geschikt is voor jongere kinderen. Zullen we bloed, dode, enge monsters en seksscènes hebben? We zouden het geweldig vinden, maar in dit geval hebben we het alleen over Japan, dat gerangschikt is Super Mario Odyssey met een CERO B, het equivalent van het onze PEGI 12 +, terwijl de oude titels van Mario altijd al zijn geweest CERO A.

Super Mario Odyssey

Waarom deze beslissing? De eerste reden is wat waarschijnlijk in je opkomt: voor de eerste keer zullen we zien Mario in kostuum en vandaar haar superieure naaktheid in prachtige shows, voor de vreugde van het internet dat al een meme van geschiedenis heeft gemaakt. Niets duidelijk is duidelijk, maar zoals beschreven door CERO B, we hebben een inhoudssfeer ingevoerd die niet geschikt is voor kinderen onder de 12-jaren:

Het bevat inhoud die ouders van kinderen onder de 12-jaren mogelijk niet aanspreekt. Het kan een mild seksueel gehalte, wat geweld, een mild horrorgehalte en zeldzaam gebruik van godslastering bevatten.

Toen ik alleen over Japan sprak, heb ik het niet per ongeluk gedaan, een equivalente beschrijving in Europa is er al in terug te vinden PEGI 7 + en in de 'ESRB 10 +dus in het Westen is het minder scabreus dan de mensen van de Salomonseilanden. Er is echter nog een andere factor die aan een eerste analyse zou kunnen ontsnappen: het bezit van iemand. Nee, zelfs niet in dit geval hebben we het over seks, maar Mario's vermogen om het lichaam van zijn vijanden en mensen van New Donkey City binnen te gaan dankzij de nieuwe bondgenoot Cappy. Als westerlingen iets milds zijn, in de Japanse cultuur en meer in het algemeen, heeft het oosterse denken aan bezittingen de rankingsagentschappen "bezorgd" gemaakt die waarschijnlijk zichzelf wilden beschermen om toekomstige problemen met te beschermende ouders te voorkomen.

Kortom, om min of meer geldige redenen bevinden we ons voor de eerste keer een hoofdstuk van Super Mario volwassener, met scènes van "mild geweld en seks"; nu legt het echt uit waarom je het kan brengen Nintendo Switch waar we ook willen, vooral in de badkamer.