Voor degenen die het niet wisten, Fortneet is de nieuwe titel van Epic Games de 26 september verlaten. In de stijl van de koninklijke strijd bestaat het spel erin om het in een enkele kaart te laten vallen tot 100-spelers die elkaar zullen bevechten om de laatste overlevenden te blijven. Merk je toevalligheden op met PUBG? Vergis je niet en de makers hebben het zelf opgemerkt.

Het lijkt erop dat de Bluehole een overeenkomst begint te zien tussen hun schepsel en de inkomende Epic Games. Dit zijn hun woorden: "Na het luisteren naar verschillende feedback van onze community en het zelf hebben bekeken, we zijn bang dat Fortnite de game-ervaring kan repliceren waarvoor PUBG bekend is. "

Niet alleen. De ernstigste aantijgingen komen met het tweede deel van de verklaring: "Dat merkten we ook Epic Games verwijst naar PUBG bij de promotie van Fortnite hun gemeenschap en communicatie met de pers. We hebben dit nooit besproken en we geloven niet dat het goed is. De PUBG-gemeenschap heeft en blijft bewijs leveren van vele analogieën. We beslissen hoe verder te gaan. "

Dat de stijl van games gebaseerd op de dynamiek van Battle Royale vergelijkbaar is, is een onvermijdelijke vraag. Zelfs Last Man Standing zou in deze context in schril contrast staan. Evenals bijvoorbeeld Paladins voor Overwatch. Om deze reden vind ik het tweede deel van de kritiek veel serieuzer en fundamenteler, tenzij je het beleid over het auteurschap van een bepaald formaat of bepaalde speelstijl volledig wilt herzien. Wat denk je? We houden u op de hoogte van wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Bron.