De overgang van videospel naar bordspel is de laatste tijd en na het succes van Donkere zielen, gamegefinancierde Kickstarter in slechts 3 minuten, Steamforged spellen terug aan het werk met een stukje geschiedenis met een klinkende naam: Resident Evil 2.

Het ging niet zo snel als toen Donkere zielen, in feite Resident Evil 2 zetten ons "zelfs" een heel uur voordat we volledig worden gefinancierd, nu gaan we op jacht naar stretchdoelen die het crowdfunding-platform kenmerken (we zijn momenteel bij 4 gedeblokkeerd).

4c8936a79b813acda894ff213b3ed451_original

De game zal een coöperatieve overlevingshorror zijn, duidelijk in het universum van Resident Evil, van 1 naar 4-spelers. Door de iconische karakters van de serie te interpreteren, is het doel van de spelers om te ontsnappen aan de wasbeerstad door de massa's zombies te vermijden, met als traditie de sage, zeer beperkte munitie.

Let ook op de mogelijkheid om te spelen Resident Evil 2 solo, een steeds vaker voorkomende optie in de productie van bordspellen in de afgelopen jaren (denk maar aan meesterwerken als Mage Knight van Vlaada Chvati, om zo een van de beroemdste te noemen).

Op dit punt met de 27-dagen die resteren voor het einde van de Kickstarter-campagne, zullen we zien of Resident Evil 2 zal erin slagen om de $ 5 miljoenen geïnde dollars te overwinnen Donkere zielen (momenteel reizen met de 300,000-dollars).