Een paar dagen geleden hebben we je verteld hoe Nintendo heeft het project geblokkeerd Super Mario 64 Online, maar de Big N is niet het enige huis dat zich juridisch laat voelen om zijn auteursrechten af ​​te dwingen, in feite is het vandaag aan de Atlus.

De fabrikant van de serie Persona, net in het vijfde hoofdstuk, hij maakte er een DMCA (Digital Millenium Copyright Act) om de project RPCS3 (nogmaals Patreon als een middel om deze projecten te financieren), emulator voor PS3.

Een scherm van de emulator in actie

Alleen dankzij deze emulator, persona 5 was ook speelbaar op PC, platform dat Atlus ondersteunt niet.

De redenen voor de actie waren twee: de eerste is dat Atlus denk dat de beste manier om van zo'n spel te genieten persona 5 of doe het op de platforms waarvoor het is gemaakt (en daarom kan er geen framedrop, crash of ander probleem uit de emulatie voortvloeien), het tweede is in plaats daarvan puur beschermend met betrekking tot zijn eigen producten (terecht, zou ik durven te zeggen).

Il DMCA leidde niet tot het sluiten van de emulator (nog steeds beschikbaar op de site), maar verwijderde eenvoudig alle links naar persona 5.

Al met al blijven fans vragen om een ​​verbale versie voor PC van het meesterwerk van Atlus, die alleen heeft gereageerd met een laconiek "We luisteren naar je!" (We hopen ...).

Het is niet de eerste maal Atlus hij gebruikt een ijzeren vuist, gezien het feit dat hij in het begin van het jaar tegen een streamer was opgestaan ​​die in-game scènes van persona 5, die niet was voorzien voor de titel (in feite moet de sleutel nog tot november worden uitgeschakeld).