Sony Interactive Entertainment Europe kondigt officieel de games aan die zullen worden gedoneerd aan abonnees PlayStation Plus in oktober. Hiervan valt het zeker op METAL GEAR SOLID V: De Phantom Pain, vijfde hoofdstuk van de saga van KONAMI en ten slotte verzorgd door de legendarische Hideo Kojima, uitgebracht in de nu verre september van 2015.

Samen met de stealth-titel vinden we de horrorverzameling Amnesia: Verzameling, RIGS voor PlayStation VR en verschillende andere titels voor PS3 e PS Vita welke we hieronder vermelden.

Het afscheid van het Metal Gear-universum door Kojima Productions is het hoogtepunt van dertig jaar ultramoderne ontwikkeling: een ongeëvenaarde stealth-film in de open wereld die veel verschillende elementen samenbrengt.

In de schoenen van de legendarische Big Boss-soldaat moet je raids doen in de gevaarlijke gebieden van Afghanistan en Centraal-Afrika om je mede gevangen te nemen en nieuwe medewerkers te rekruteren om je gedecimeerde leger weer op te bouwen.

Tijdens het avontuur zul je nieuwe wapens ontwikkelen, strategische doelen bereiken en de duistere figuren ontdekken die je organisatie hebben verraden. Alles in de naam van wraak.