Een toernooi van elk spel het is, is een evenement waar spelers pronken met al hun vaardigheden om te kunnen concurreren met andere spelers proberen te zegevieren en win de felbegeerde eerste prijs; Maar het is goed om te winnen met behulp van hun vaardigheden op de rechter, en niet in andere gebieden die door misleiding, kunnen ze je wint ten koste van andere eerlijke mensen.

Dit is wat er gebeurde tijdens een toernooi van RuneScape, waarvan de implicaties nog niet duidelijk zijn en de "beschuldiging" kan niet definitief zijn gezien het ontbreken van tastbaar bewijs. Het gebeurde allemaal tijdens Runefest 2017, waar de finale van een toernooi van de bovengenoemde game met een geldprijs van $ 20,000 voor de winnaar, evenals extra $ 10,000 om te worden gedoneerd. Het toernooi werd gehouden op een server met specifieke regels als RuneScape is een online spel volledig gebaseerd op multiplayer, en de tweeduizend beste spelers die het stadium van juli 27 zijn verstreken hebben zich gekwalificeerd voor de laatste fase van het toernooi, dat bestaat uit een nivellering week en de strijd die de winnaar van de geldprijs zou hebben gekozen.

Jagex, de ontwikkelaar van het spel, heeft tijdens dit toernooi een regel veranderd, 200-finalist-spelers opdelen in vier groepen (eilanden) van elk 50-spelers: Rariteiten begonnen toen zeven van de Rode Eilanders weigerden om tegen elkaar te vechten en zichzelf te verbinden; uiteraard werden ze op de hoogte gebracht van diskwalificatie:

spelers zijn herhaaldelijk gewaarschuwd en op het einde hebben we gehandeld; deze diskwalificatie was echter slechts de eerste van vele problemen die tijdens het toernooi ontstonden.

Tijdens het evenement, in feite verschillende concurrenten zijn willekeurig losgekoppeld en veel spelers zeggen dat een georganiseerde reeks DDOS-aanvallen was tegen hen opgestart, sparen echter 5PLUS50K12, de 'winnaar' van een benoemde clan Reign of Terror; Om deze reden, ondanks aanvankelijk 5PLUS50K12 is uitgeroepen tot de winnaar al snel na ontstaan ​​van fraude kosten.

RuneScape

Dezelfde Reign of Terror was inderdaad beladen onderwerp van DDoS-aanvallen in de afgelopen toernooien, maar deze beschuldiging werd niet ondersteund door bewijs dat het zou kunnen blijken. Jagex heeft dat echter gezegd 5PLUS50K12 had iets verkeerd gedaan: volgens zijn mening is de speler "verantwoordelijk voor het maken van een botfarm"En om deze reden werd hij gediskwalificeerd, met de uiteindelijke prijs zonder een echte bestemming. Een idee zou zijn om de eerste prijs in liefdadigheid te geven, of het geld te verdelen tussen alle finalisten of zelfs te verzamelen met dat van volgend jaar; prijsvraag apart, blijft nog steeds de twijfel hoe DDOS-aanvallen kunnen worden geverifieerd: degenen die ze doen, hebben het IP-adres van de tegenstanders nodig en de enige manier waarop ze die zouden hebben gehad een medewerker binnen de organisatoren van het toernooi.

Veel fans hebben hun vinger erop gericht Jed Sanderson, Een van Jagex en organisatoren van toernooien, die vaak samenwerkt op de officiële pagina van de sociale netwerken van de Reign of Terror, maar Jagex wilde geen commentaar geven op deze bewering. Op het moment is het allemaal in standby, met de utopische mogelijkheid om het toernooi te herhalen omdat het erg moeilijk is en zoveel spelers betreft. Hoe zal dit eindigen? En vooral, zal je er ooit achter komen wie er echt achter zit?