Welkom terug en beste lezers van POV, vandaag brengen we de laatste tijd een veelbesproken onderwerp, de vermeende 'dood"de single speler in het voordeel van de multiplayer. Dit is tenminste wat er is gezegd Square Enix:

De dagen dat games voor één speler van primair belang waren en secundaire multiplayer-spellen voorbij waren. De laatste tijd hebben multiplayer-games het overgenomen en is het normaal geworden om games lang te ontwerpen.

Cosimo Maria "Lyse Acccessor" Lemma

We gingen bijvoorbeeld van a Helft Life ontworpen voor de single player maar met de toevoeging van multi- (Al met al nog steeds toegejuicht), bij spellen zoals Slagveld 1 waar een campagne binnen een paar uur op is en fungeert als 'pratico"Inleidende tutorial voor het echte hart van het spel, deonline.. Dat is goed Geoefende wandelaar wat ik denk is niet zo goed. Laten we maar zeggen, nou kom een ​​game voor meerdere spelers, net als een geweldige game Onwerkelijk Toernooieen Beven of Overwatch bijvoorbeeld om samen te leven single e multi- het lijkt tegenwoordig erg moeilijk te zijn geworden. Waarschijnlijk hangt het allemaal af van de enorme hoeveelheid werk die nu nodig is voor videogameproducties die nu vergelijkbaar zijn met kolossale holliwoodiani, met ontwikkelaars die hun product zo lang mogelijk willen verkopen om hun winst te maximaliseren door minder tijd te investeren in de productie. Het is niet echt zeldzaam om games in de winkel te zien verschijnen vroegtijdige toegang gemaskeerd door versie gold.

Bij Actor ben ik geneigd te denken aan videogames zoals goden hammen, Ik kijk liever naar het gewicht per kilo voordat ik het koop. En misschien wachten Aanbiedingen. Maar laten we eens kijken naar de zeer persoonlijke opvattingen van onze geliefde redacteuren over de harde woorden die er door worden gesproken Square Enix.

goed Katsuragi hij deelde deze gedachte met ons:

Katsuragi

Sterk met vruchtbare ervaring met FINALE FANTASIE XIV, onlangs gepromoot op Netflix met het drama "Dad of Light" is SQUARE ENIX meer dan ooit vastbesloten om door te gaan op het pad van massale online multiplayer, en tot nu toe is er niets mis. De volgende stap, naast nog een uitbreiding van de wereld van Eorzeahet is echter ook om de wereld van FINAL FANTASY XV uit te breiden naar de netwerkervaring, met de DLC met betaling die reageert op de naam COMRADES: beëindig de affaire van de singleplayer Noctis en partners, we zullen geroepen worden om ons alter ego te creëren en een 'dood punt' van Tabata's verhaalgebeurtenissen na te streven, waardoor Action RPG verandert in een soort echte MMORPG.

Het chocobo-huis besluit daarom zijn uiterste best te doen om spellen te creëren die het publiek zo lang mogelijk kunnen entertainen en zorgen voor constante inkomsten voor het bedrijf; wie houdt van klassieke Japanse role-playing games zal zeker niet droog blijven: Tokyo RPG Factory, binnen SQUARE ENIX, staat op het punt zijn tweede opera uit te brengen na het succes van I am Setsuna: we praten over LOST SPHEAR , op Nintendo Switch, PlayStation 4 en pc en klaar om te voldoen aan de behoeften van diegenen die de voorkeur geven aan klassieke gameplay en singleplayer-ervaring.

Aan de andere kant is de studio zeker niet de eerste die wordt ondersteund door SQUARE ENIX om terug te brengen tot life-shifts, verhalen uit het verleden en protagonisten ontworpen in een super misvormde stijl: jaren geleden Silicon Studio liet ons zien hoeveel Nintendo 3DS de beste console was voor dit soort titels met het geweldige Dapper standaard en het vervolg dapperTweede. Terwijl iedereen wacht om de wisselvalligheden van de buurman te kennen FINAL FANTASY of de derde releasedatum KONINKRIJKHEARTS (die, ik durf te wedden, ook een multiplayer-component zal hebben), Ik wacht op een aankondiging over de sage van dapper. Ondertussen tel ik de dagen die ons scheiden wanneer we aankomen Project OCTOPATH TRAVELER, ontwikkeld door Acquire onder hetzelfde SQUARE ENIX-label.

We zien onmiddellijk de andere redactionele nippophile wat denk je, ledisengentlmen plis uelcom Joseph "Siral" De Luca:

Joseph "Siral" De Luca

Ik spreek van een grote liefhebber van de MMORPG (dus multiplayer games bij uitstek): wat een onzin! Het is waar dat veel mensen het nu waarderen troppo online multiplayer (vooral op een competitief niveau, denk maar aan League of Legends of Overwatch, om er maar een paar te noemen, maar ook de verschillende FIFA of Pes), maar het geven van krediet aan dit type speler kan een grote vergissing zijn door Software House (speciaal voor een van de besten van SquareEnix die zijn vermogen grotendeels te danken heeft aan singleplayer-titels).
Zo goed komt de multiplayer, maar ze moeten titels worden bestudeerd voor deze modus met precieze bedoeling en niet een mode die ten koste van alles in elk type en genre achterna moet zitten.

 

En geloof me dat als een ziek persoon van World of Warcraft zegt dat het vertrouwd moet worden, de single player is immers heilig, vind je niet? Laten we in plaats daarvan eens kijken wat de excellente ervan vindt Damiano "Xenom" Pauciullo:

Damiano "Xenom" Pauciullo

Nee, alsjeblieft niet. Dus ik vat mijn gedachten samen om de enkele speler op de achtergrond te plaatsen; uiteraard praat ik erover na te denken over hoe ik mijn favoriete titels het meest speel, gezien het feit dat de single player-ervaring altijd het brandpunt van een videogame moet blijven. Te vaak zie ik titels met een multiplayercomponent duidelijk in het juiste midden worden gegooid, omdat precies dit idee van "koste wat het kost spelen" in het bedrijf wordt geboren, maar dit hoeft niet: er zijn titels die terecht zijn ontworpen om zich optimaal uit te drukken in multiplayer, zie de verschillende Call of Duty, FIFA Ik haal je op, maar ik zou nooit graag avonturen zien The Legend of Zelda, Niet in kaart gebracht o final fantasy (hoofd) puur multiplayer gemaakt en bijna "onspeelbaar" in single player. Ik ben niet iemand die zich verzet tegen nieuwigheden, maar deze moeten goed doordacht en samengevoegd zijn in de gameplay; een spel vervormen alleen maar om het in het bedrijf speelbaar te maken vind ik het meest verkeerde wat je kunt doen.

Een korte gedachte ook over de toename van de DLC en van de ondersteuning in de lange tijd van de games: misschien tegen de stroom in ben ik hier blij mee, maar we moeten natuurlijk altijd zien hoe het geheel wordt uitgebuit. Inhoud die speciaal is uitgeknipt om geld te verdienen, stuurt me in een beest, maar integendeel, het zien van een langdurige ondersteuning, met nieuwe periodieke updates en betaalde DLC die eigenlijk de wens om een ​​titel te spelen al lang te laat doen herleven, denk ik dat geschikt is voor om projecten die jaren en jaren van ontwikkeling hebben geduurd lang te laten leven.

En ik merk dat ik volledig in harmonie ben met de gedachte aan de redactie Xenom, laten we eerlijk zijn, hoe waardeloos was het voorbeeld van The Last of Us? Dulcis in fundo, we weten dat we je vervelen, we laten je met de weerspiegeling van het uitstekende Vincenzo "Yoshisaur" Marino:

Vincenzo "Yoshisaur" Marino

Absoluut niet. Ik ben altijd voor de single player of, hoogstens, voor een multiplayer die me een echt gevoel van vooruitgang in iets geeft. Ik hou bijvoorbeeld van MMO's, ik speel WoW, maar als mij een multiplayer wordt aangeboden 'op zichzelf eindigen' zoals een CoD, een Splatoon maar ook een Overwatch, waarbij het gevoel van progressie alleen wordt gegeven door de voortgang van een cleat die je niveau aangeeft om eerlijk te zijn Ik word meteen moe, hoe leuk en opwindend ze ook mogen zijn.

Bovendien is de angst om geconfronteerd te worden met een titel met de klassieke gratis te spelen formule, persoonlijk geminacht en beschouwd als bijna een aanfluiting van de gebruiker, altijd om de hoek.

En manieren de Peppina, wie heeft niet de gruwel van de fantasie Free To Play, zelfs in drievoudige titels die tegen de volle prijs worden betaald? Bah.

Laat ons weten wat je denkt, bedankt voor je aandacht en voor je komst hier, bied ons nieuwe onderwerpen en groeten van de redactie van We hebben het over videogames!