De grootte is niet belangrijk, maar hoe deze wordt gebruikt. Als deze zin je aan iets kan laten denken, verwijzen we eigenlijk naar wat er waarschijnlijk nog in de mode zal zijn met Nintendo eerder (NES Mini e SNES Mini) en met de, zij het niet officiële, recensie van de Commodore 64 , riep voor de gelegenheid C64 Mini.

Blijkbaar eindigt het daar niet en Koch Media heeft een ander pictogram in de 80, nooit te veel geliefd AmigaPaul Andrews, CEO van Retro Games ltd., onthuld in feite heeft uw bedrijf al een overeenkomst om een ​​Amiga Mini te ontwikkelen, hoewel het ding niet zo eenvoudig is als het lijkt. Amiga's logo's en licentierechten zijn altijd erg versnipperd geweest en het was altijd moeilijk om iets te bereiken dat het historische merk zou doen herleven: we hebben het Belgische bedrijf Hyperion die het recht heeft om het besturingssysteem en het merk AmigaOS van 4.x, de Italiaan, te ontwikkelen ACube-systemen e A-Eon Tecnology die de AmigaOne-machines produceerde met PowerPC-architectuur met het nieuwste AmigaOS-besturingssysteem en ten slotte de Amerikaan Amiga Inc. die het recht heeft op het "A" -logo en het merk "Amiga".

Amiga

Kortom, akkoord gaan was vrij ingewikkeld, maar in april van dit jaar besloot Amiga Inc. de rechten niet te verlengen en hierdoor kon het Italiaanse bedrijf Cloanto de handelsmerken registreren in juni en om, samen met Retro Games ltd,Amiga Minizoals bevestigd door Andrews.

We zullen daarom een ​​nieuw iconisch 80-pictogram klaar hebben om terug te keren, wat de vreugde zal zijn van alle oude computerliefhebbers en verzamelaars die de kans niet laten gaan om het verhaal opnieuw te beleven met de miniversies van hun favoriete consoles.