In de laatste paar jaar is het nu in de mode om de microtransacties in videogames begon de oefening met recht-toe-recht-aan met gratis te spelen titels maar spreidde dan uit over spellen met een basisprijs die je nodig hebt om uit te spelen om te kunnen spelen. Als voor sommige spellen zoals Overwatch, meer geld uitgeven is relatief overbodig, andere hebben de consument ontevreden gemaakt vanwege hun bijna "verplichte" karakter en daaronder vinden we Forza Motorsport 7, NBA 2K218 e Middle-earth: The Shadow of War.

Binnenkort zal het ook worden toegevoegd Star Wars Battlefront II, momenteel in de bètasefase, waar het al mogelijk is om te begrijpen hoe het spel eenmaal op de markt zal werken: ten tweede GameRevolutionIn feite bevatten de premium kassa's niet alleen cosmetische items, maar ook items voor crafting-, credit- en debitcards Star Card, de laatste eindigde in de storm. Met deze kaarten kun je sterker worden tijdens het spel en power-ups zijn veel effectiever dan zeldzaam papier.

Het probleem komt voort uit het feit dat in de beta de vakken met de sterkaarten alleen kunnen worden verkregen door te spelen, maar in de versie die we in de winkels vinden ze zullen ook betaalbaar zijn met echt geld met, in feite, sommige microtransacties. Het is dan nutteloos om te zeggen hoe Star Wars Battlefront II het kan een pay-to-win worden, met mensen die bereid zijn veel geld te spenderen om de kratten te kopen en dus veel meer kans hebben om Star Card te krijgen dan wie, terecht, eens het spel gekocht heeft, gewoon plezier wil hebben met spelen.