Sonic Forces hij is op hoge snelheid (anders zou het niet Sonic zijn) op onze consoles en pc's en voor het eerst lijkt het plan van Dr. Eggman te zijn voltooid; het 99% van de aarde is vastgelegd, maar hoe is het zover gekomen? In de game is alles al gebeurd maar SEGA heeft besloten om het te maken, vanuit het potlood van Ian Flynneen prequel cartoon die alles vertelt wat er gebeurde voor de complot van Sonic Forces:

Hoofdstuk 1, getiteld "Moment of Truth", bevat Sonic Forcese's aanpasbare held Chaotix terwijl ze zich voorbereiden om te vechten tegen Dr. Eggman's sinistere robotleger. 

Het eerste van de vier hoofdstukken, getiteld 'Moment of Truth", Is het al gratis te downloaden qui, terwijl we moeten wachten op de volgende nummers. Het geweldige initiatief van SEGA om ons de apocalyptische wereld binnen te laten gaan die we in de Sonic Forces.