Valve heeft opnieuw aangepast wat, in alle opzichten, wordt beschouwd als de Sacred Map van Counter Strike GO: Dust2. Beschouwd als een van de beste multiplayer-kaarten in het algemeen, is het erg moeilijk om deze drastisch te verbeteren zonder de algehele synergie per ongeluk te veranderen of teniet te doen. Zal Valve slagen in dit delicate bedrijf? Dit is wat een aantal Counter Strike-kaartenmakers denken.

De nieuwe versie geeft de kaart een grafische update en voegt nieuwe texturen en afbeeldingen toe. Sommige afdekvlekken zijn ook aangepast om de rijsnelheid te verbeteren.

Hier is wat het zegt David Johnson a Kotaku, Dust en Dust2 maker voor de eerste Counter-Strike:

Ik denk dat iedereen een aantal lay-outveranderingen verwachtte, zoals die op Dust and Cobble, en ik was een beetje verrast dat het niet gebeurde. Een deel van mij kon niet wachten om een ​​kaart van Dust te spelen die ik niet had gedaan.

Patrick Murphy, die de kaart van het Agency heeft ontworpen en nu bij DICE werkt, deelt wat Johnson zei, maar voegde eraan toe dat het misschien beter is.

Je zou kunnen beweren dat ze niet geprobeerd hebben om de kaart te evolueren, maar ik heb moeite om dat argument te delen. Misschien moeten sommige dingen hetzelfde blijven. Het is een cultureel erfgoed.

Hij voegde eraan toe dat de leesbaarheid (dwz het vermogen om een ​​gebied en de positie van andere spelers onmiddellijk te begrijpen) en het ruimtegebruik zijn verbeterd. Tenslotte Shawn "FMPONE" Snelling, maker van Cache en Santorini, legde uit dat Valve de kaart een zeer samenhangende en "tactiele" uitstraling gaf, waardoor het gemakkelijker werd om de omgeving te lezen.

De rijke oppervlakken bieden een echt aangename structuur om naar te kijken. Geweldige stijl, met open visuals, uitstekende bewerkte oppervlakken, rijke details, stille ruimtes en ontspannende verlichting. De kaart wordt als realistischer en specifieker ervaren dan eerdere versies, maar het voelt ook leuk en optimistisch aan (iets buitengewoon moeilijk om te doen).