Activision heeft een patent geregistreerd waarmee hij de matchmaking van zijn games kan aanpassen om het aantrekkelijker te maken om geld uit te geven aan microtransfers. Het patent werd gepresenteerd in de 2015 door een onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Activision en kreeg gisteren een registratierecht, oktober 17, en de details zijn behoorlijk verontrustend.

Ontdekt door Glixel, de beschrijving van het octrooi onthult dat het matchmaking-systeem van een game kan worden gecontroleerd om op microtransformatie gebaseerde elementen aantrekkelijker te maken. Het kan bijvoorbeeld spelers die geld hebben uitgegeven aan krachtige wapens groeperen met anderen die dit niet hebben gedaan om hen een kans te tonen om hun macht te vergroten door het gebruik van echt geld.

Het proces is complexer dan je zou denken, omdat het gestratificeerd is met verschillende factoren waarmee matchmaking-systemen nu rekening houden, zoals vaardigheidsniveau, latentie, enz. De methode om spelers te beïnvloeden wordt in het patent gedetailleerd beschreven en zou indrukwekkend zijn als het niet ongelooflijk cynisch was.

Een junior-speler kan bijvoorbeeld een ervaren scherpschutter willen worden in een game. De microtransformormachine kan de junior-speler matchen met een zeer bekwame scherpschutter in het spel. Op deze manier kan de junior speler worden aangemoedigd om aankopen gerelateerd aan het spel te doen als een geweer of een ander element dat wordt gebruikt door de ervaren speler.

Mocht de aankoop doorgaan, zal het systeem de speler in overweging nemen en hem helpen een spel te vinden waarbij het nieuw gekochte wapen effectiever kan zijn, zodat de waarde van hun aankoop zichtbaar wordt in de hoop dat de aankoop kan herhaald.

Zoals Glixel zegt, hoewel deze voorbeelden allemaal gebaseerd zijn op FPS-spellen, bevestigen patentdetails dat het systeem ook kan worden aangepast aan andere genres. Activision heeft aangekondigd dat deze technologie momenteel niet wordt gebruikt in een game.

Dit was een verkennend patent dat in 2015 werd ingediend door een R & D-team dat onafhankelijk van onze gamingstudio's werkte. Het is niet geïmplementeerd in games

Of is het misschien beter om te zeggen dat het nog niet is geïmplementeerd?